Vučić: Ako me ubiju, ostaje sin Danilo. Ako ga ubiju, ostaje Milica. Ako nju ubiju…

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2023. u 08:29
FOTO: REUTERS/Marko Djurica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jučer na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom suradnika da je “spreman umrijeti, ali da neće predati vlast bez izbora”, prenijelo je nekoliko prorežimskih medija.

“Nikada i ni pod kojim uvjetima neću pristati na ucjene, nikada neću bez izbora prepustiti vlast najgorima. Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prijelaznu vladu! Ako me ubiju, ostat će moj brat Andrej. Ako mi ubiju brata, ostat će mi sin Danilo. Ako mi ubiju sina, ostat će mi kćer Milica. Ako ubiju i nju, ostaje moj sin Vukan…”, navodno je rekao Vučić.

Na ove Vučićeve izjave oštro je u emisiji Utisak nedjelje na televiziji Nova S reagirala oporbena zastupnica Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde. Zatražila je od Vučićevih suradnika i savjetnika da ga “urazume jer više nije sposoban donositi odluke”.

Oporbena zastupnica: Pogubio je razum i konce

“On (Aleksandar Vučić) govori o krvoproliću svoje djece. ‘Ako ubiju mene, ostat će moj brat Andrej, ako ubiju Andreja, ostat će Danilo, a ako ubiju Danila, ostat će moja kćerka Milica.’ Ja ne vjerujem što čitam, taj čovjek više nije sposoban da donosi odluke. Ja stvarno apeliram na njegove prijatelje, suradnike i medijske savjetnike da ga urazume. Čovjek koji govori o krvoproliću svoje djece, u danima kada Beograd i Srbija i dalje plaču za djecom koja su stradala, i dijeli tu histeriju potpuno je pogubio razum i konce”, rekla je, među ostalim, Marinika Tepić, prenosi Index.

Spomenimo i da je Vučić i prije nekoliko dana gostujući u emisiji Hit tvit na televiziji Pink rekao da nema šanse da pristane na prijelaznu vladu i da ga “mogu samo ubiti”.

Vučić se, inače, jučer oglasio i na Instagramu, gdje je objavio fotografiju uz koju piše: “I sjenke naše, i grobovi naši borit će se s neprijateljima Srbije. Hvala narode na podršci!”

Provladini mediji, uključujući Informer i Večernje Novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sjednici vlade na koju je pozvan, objaviti “sudbonosno važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i njezinih građana”, a spominje se i raspisivanje izbora ili promjene u vladi, prenosi Nova.rs.

Širom Srbije proteklih pet tjedana održavaju se prosvjedi Srbija protiv nasilja, kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 ljudi.

Najmasovnija su okupljanja u Beogradu, gdje svakog petka ili subote šetaju deseci tisuća ljudi. Skup koji je održan ove subote vjerojatno je bio najmasovniji dosad u Srbiji.

Zahtjevi prosvjednika su smjena ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA-e Aleksandra Vulina, smjena Vijeća REM-a, ukidanje reality programa koji promoviraju nasilje, oduzimanje dozvola za nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smjena rukovodstva RTS-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close