Кada je Dragomir Ivanović prvi put probao šparoge u Italiji nije ni slutio da će ih, desetljeće i pol kasnije, uspješno uzgajati u predjelima Banatskog Brestovca, piše B92. Ovaj vrijedan čovjek kaže da je banatska zemlja toliko plodna da bi “i zaboden štap dobio listove”, ali da su klasični poljoprivredni proizvođači s područja Južnog Banata i dalje konzervativni po pitanju uzgajanja novih kultura.
Za šparoge Dragomir ima samo riječi hvale. Ne samo da je riječ o biljci koja ne traži kemiju i čija je cijena stabilna, već je šparoga jedna od rijetkih kultura koja je sposobna preživjeti poplave i obnoviti se. Osim što je ljekovita, ona je i skupa – za kilogram šparoga u Srbiji potrebno je izdvojiti i do 2.000 dinara. Na srpskom tržištu nema velikih proizvođača, a s hektara šparoga profitabilnost je od 15.000 do 20.000 eura godišnje, piše Dnevnik.rs.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu