U Sloveniji prodano dvije trećine manje automobila

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2020. u 21:59
Prošlog je mjeseca u Sloveniji bilo 2743 novih registracija vozila, što je 62 posto manje nego u ožujku prošle godine

Minusi su slični onima u veljači u Kini, gdje je prodaja pala za 80 posto, ali sada se polako povećava.

Kao što se očekivalo, i prema službenoj statistici prodaja automobila u Sloveniji naglo je pala prošlog mjeseca. Autosaloni su zatvoreni već više od dva tjedna I prodaja je u ožujku bila manja za gotovo dvije trećine, piše Delo.

Prema podacima Sekcije za osobne automobile u TZS-u, prošlog je mjeseca u Sloveniji bilo 2743 novoregistriranih automobila, što je 62 posto manje nego u ožujku prošle godine. U prva tri mjeseca bilo je registrirano 14.508 novih automobila, a minus je bio 28 posto. Vrlo sličan je u ožujku bio pad prodaje lakih gospodarskih vozila, koja je smanjena za 65 posto, na 1125.

Prva izvješća o prodaji s drugih europskih tržišta također pokazuju velike crvene brojke. Prošlog mjeseca registracije automobila u Italiji pale su za 85 posto, na 28.000, u Francuskoj je grupacija CCFA izvijestila o 72-postotnom padu, pri čemu je registrirano nešto manje od 63.000 vozila, a u Španjolskoj pad je iznosio 69 posto.

Minusi su slični onima u veljači u Kini, gdje je prodaja pala za 80 posto, ali sada se polako povećava. Međutim, brojke su u ožujku bile manje crvene u SAD-u, gdje su prodali nešto manje od milijun automobila, što je za 27 posto manje nego lani, u odnosu na znatno veći minus koji se očekuje u travnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close