Najskuplji kvadrat na prestižnoj adresi dosegao čak 8754 eura – prodan stan od 1.426.888 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. siječanj 2021. u 08:00
Velebni kompleks uz Savu ima najskuplje stanove u Srbiji/REUTERS

Stari grad drži primat i u visini prodajne cijene poslovnih prostora, dok je najskuplja garaža u novogradnji prodana u Novom Dorćolu.

Stanovi se u Srbiji najčešće kupuju – gotovinom, a neki su za svoj životni prostor iskeširali i 8754 eura po kvadratu, plativši stan čak 1.426.888 eura.

Rekordno skupa nekretnina nalazi se u Beogradu, u prestižnom kompleksu Beograd na vodi uz Savu, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) koji je ovih dana objavio stanje na tržištu nekretnina u zadnjem kvartalu 2020.

List Politika izdvaja da je još 12 stanova s najvišom cijenom prodano upravo u velebnom novobeogradskom prostoru. Ukupno je u tom razdoblju u Srbiji prodano 2000 stanova, tj. 22% više nego u zadnjem kvartalu 2019. Beograd predvodi u cijenama stambenih kvadrata na razini cijele države, s tim da i ondje variraju od općine do općine i o starosti objekta.

“Kad je reč o starogradnji, najviše je plaćen kvadrat u Ulici Kralja Petra, u općini Stari grad, 4452 eura, a najviše novca za stan u starogradnji izdvojeno je za stan u Francuskoj ulici u istoj općini, 400.000 eura”, kažu iz RGZ-a.

Stari grad drži primat i u visini prodajne cijene poslovnih prostora, dok je najskuplja garaža u novogradnji prodana u Novom Dorćolu. Savski venac je općina gdje su prodane najskuplje kuće u Beogradu i Srbiji.

RGZ je izvijestio da je najčešće sredstvo plaćanja pri kupnji stana bila gotovina, s tim da Beograd i Novi Sad sa 76 i 77% udjela gotovine zaostaju za Kragujevcem, gdje je 80% stanova kupljeno kešom.

Na nekretninskom tržištu u zadnjem lanjskom tromjesečju opseg novčanih sredstava bio je veći od 1,3 milijarde eura, od čega je 54% otpalo na promet stanova.

Komentirajte prvi

New Report

Close