Beograd na vodi dobiva još tri zgrade sa 563 stana

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2020. u 13:57
Ovako će izgledati Beograd na vodi

Beograd na vodi proglašen je projektom od posebnog značaja za Srbiju i Beograd, unatoč protivljenju stručne javnosti.

Veliki građevinski projekt Beograd na vodi dobit će još tri zgrade u Bloku 24. U tri nove zdanja nazvana Libera, Sole i Scala izgradit će se ukupno 563 stana.

Nove zgrade bit će smještene jugoistočno od budućeg trgovačkog centra i Kule Beograd u Bloku 19, odnosno jugozapadno od parka u samom Bloku 24 projekta Beograd na vodi. To se može zaključiti na temelju Zahtjeva za odlučivanje o potrebi procjene utjecaja na okoliš projekta izgradnje stambeno-komercijalnih objekata u Bloku 24, u sklopu projekta Beograd na vodi, piše B92.

Dva poslovno-stambena objekta – Libera i Sole – imat će po 15 katova dok će treći, Scala, imati 12 etaža, uz prizemlje i podzemni parking, gdje će objekti imati dvije zajedničke podzemne etaže, za garaže, lokale i tehničke prostorije, kao i ostave za stanare.

U te tri zgrade bit će 563 stana, dok je predviđeno i 685 parkirnih mjesta. Ukupna površina zgrada bit će više od 67.000 kvadrata, dok će ispod površine biti izgrađeno još oko 29.000 četvornih metara. Zelene i slobodne površine prostirat će se na oko 16.000 kvadrata.

Gradilište na Savskom trgu u sklopu projekta Beograd na vodi posjetio je ovog tjedna i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. “Ovo će biti najveći trg u cijeloj zemlji, sa 32.000 kvadrata, od toga 20.000 čistog prostora“, rekao je Vučić. “Ovo je još jedan važan korak u uljepšavanju Beograda koji je nositelj našeg turizma s više od trećine turističkih kapaciteta Srbije”, dodao je predsjednik Srbije, objašnjavajući da su radovi na Savskom trgu vrijedni 18 milijuna eura.

Milijun stambenih kvadrata

Aleksandar Vučić, tada premijer Srbije, bio je, dakako, i na početku radova u Beogradu na vodi 2015. godine, zajedno s Mohamedom Alabbarom, predstavnikom kompanije Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. “Beograd na vodi bit će ekonomsko čvorište grada i projekt ne samo za one koji će u njemu živjeti, već i za sve građane Beograda i Srbije koji će dolaziti da se zabave, trguju, rade ili jednostavno samo uživaju”, rekao je tada Alabbar. Beograd na vodi zajedničko je ulaganje grada Beograda, Srbije i kompanije Eagle Hills, a vrijednost poslovnog-stambenog kompleksa procijenjena je na oko 3,5 milijarde eura. Prema ugovoru, Srbija će biti vlasnik 32 posto dionica, a partner iz UAE-a 68 posto.

32 posto

dionica u zajedničkoj kompaniji u vlasništvu je Srbije, a partner iz UAE-a ima 68 posto

Projektom je predviđeno da se na površini od oko 177 hektara izgradi više od milijun četvornih metara stambenog prostora, oko 750.000 četvornih metara poslovnog i komercijalnog prostora, te više od 62.000 četvornih metara javnih sadržaja – vrtića, škola, ustanove kulture, socijalne i zdravstvene skrbi, te oko 242.000 četvornih metara novih zelenih površina.

Prema procjenama, na tom bi prostoru moglo biti više od 13.000 zaposlenih i više od 17.000 stanovnika. Beograd na vodi proglašen je projektom od posebnog značenja za Srbiju i Beograd, ali izravno dogovaranje investitora i srbijanskih vlasti, te način realizacije od početka osporava dio stručne javnosti – arhiteksti i urbanisti. Međutim luksuzni stanovi koji dosežu cijenu i do 8000 eura po kvadratu rasprodaju se čim se pojave na tržištu.

Najkvalitetniji materijali

Do travnja 2019. završene su dvije stambene zgrade, još dvije su se gradile, kao i BW Galerija s budućim najvećim trgovačkim centrom u Srbiji. Završen je dio šetališta i biciklističke staze, igrališta za djecu, ali i restoran Savanova.

U svibnju prošle godine kompanija Belgrade Waterfront objavila je početak prodaje novih ekskluzivnih stanova The Residences at The St. Regis Belgrade, koji će biti smješteni u Kuli Beograd. Riječ je o Signature kolekciji brendiranih St. Regis stanova, suvremenih stambenih jedinica poznatih diljem svijeta, čija je Beograd na vodi prva europska adresa.

Kolekciju čine trosobni i četvorosobni tzv. dupleks apartmani s interijerom od najkvalitetnijih materijala. “Ovi stanovi stvarani su za ljude koji teže savršenstvu u svemu što rade, pa tako i u traženju idealnog doma, koji će u potpunosti podržavati nihov način života“, rekao je Nikola Nedeljković, glavni direktor Belgrade Waterfronta.

Stanovi su djelomično namješteni, kako bi se vlasnicima ostavio prostor za individualno prilagođavanje i uređenje u skladu s pojedinačnim stilovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close