Srbi su masovno ljetovali u Grčkoj, ali sada negoduju zbog jedne novouvedene naplate, evo o čemu je riječ

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2022. u 08:47
FOTO: Pixabay

Srbima je Grčka jedna od omiljenih ljetnih destinacija. Pristupačnost i popularne cijene među glavnim su adutima te države, no od ove sezone promijenila se jedna bitna usluga.

Duge dvije godine koronavirusa, a onda u i rat u Ukrajini zbog kojeg su podivljale cijene, a to se odrazilo i na turizam u Grčkoj. Prema pisanju portala Srbija Danas, turisti koji su u Grčkoj ljetovali proteklih godina za korištenje ležaljki i suncobrana morali su samo konzumirati nešto u kafića. Ipak, ovogodišnja iskustva su nešto drugačija. Njihova procjena je da ćete za ljetovanje ove godine izdvojiti i do 20 posto više.

Počeli su i s naplatom korištenja ležaljki i suncobrana, ali i ulaza na neke od plaža. Za dvije ležaljke i suncobran na plaži na Halkidiki ove godine morat ćete izdvojiti od 10 pa do 25 eura.

Iako je prijašnjih godina bilo normalno da na plažama Sitonije ležaljke budu uključene uz konzumaciju pića, to više nije slučaj pa sada neke od tamošnjih plaža naplaćuju ulaz, a cijene počinju od pet eura u predsezoni pa sve 10 ili 15 u sezoni.

Na Lefkadi, morat ćete izdvojiti osam eura za set ležaljki, a solunska regija će za istu stvar tražiti od pet do sedam eura.

Neke manje posjećene destinacije odlučuju se za niže cijene, a one popularnije za jedan dan uživanja na plaži po ležaljci mogu naplatiti i do 30 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close