Ove godine rekordan broj turista u Banjoj Luci

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

‘Nastavljamo unaprjeđivati ​​potencijale za razvoj turizma u narednom razdoblju’.

Brojni festivali i manifestacije koje je grad organizirao tijekom ove godine doprinijeli su da Banjaluka bilježi rekordnu posjetu turista. – Trud i rad su se isplatili. Veliki broj događanja u organizaciji grada i drugih partnera, organizacija, udruga i agencija privukli su veliki broj turista u naš grad tijekom cijele godine”, rekla je Milada Šukalo ispred Gradske uprave, povodom Svjetskog dana turizma.

Brojnim turistima iz regije, Europe i cijelog svijeta, kako je kazala, tokom svakog godišnjeg doba ponuđen je izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj, pa su svi mogli uživati ​​u još jednom Festivalu uličnih zabavljača “TrotoArt”, Banjalučkom karnevalu, Cvijetu festival, Banjalučko ljeto, Kočićev zbor, Veliki početak, zabave na novim gradskim plažama, brojne duhovne manifestacije, uz najavu bogatog programa Banjalučke zime.

“Mi prepoznajemo turizam kao jednu od privrednih grana, koja se u Banjoj Luci može dalje razvijati i ide uzlaznom putanjom. Zato nastavljamo unaprjeđivati ​​potencijale za razvoj turizma u narednom razdoblju”, zaključio je Šukalo.Prema statističkim podacima, u prvih sedam mjeseci 2023. godine u Banjoj Luci je ostvareno 64.178 dolazaka ili 33 posto više nego u istom razdoblju 2022. (48.169), odnosno 97.404 noćenja ili 30 posto više u odnosu na rekordnu godinu. 2022.

Komentirajte prvi

New Report

Close