Novak Đoković pozitivan na koronavirus, zarazila mu se i supruga

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2020. u 14:13
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Prvi tenisač svijeta je pozitivan, prenose tamošnji mediji. Zaražena je i njegova supruga Jelena. Zaraženi su Borna Ćorić, kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Christian Groh.

Srpski tenisač Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, javlja Nova.rs. On je u nedjelju otišao iz Zadra s Adria Toura nakon što se ispostavilo da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus. S Đokovićem je na turniru u Zadru u kontaktu bio i premijer Andrej Plenković. On se jučer testirao i test je bio negativan.

Novak Đoković testirao se na koronavirus čim se vratio u Srbiju.

Novakov trener Goran Ivanišević je testiran prije pet dana prvi put, nalazi su bili negativni, kao i ovi posljednji koji su obavljeni u posljednja dva dana, javlja Nova.rs.

Podsjećamo, u nedjelju je Grigor Dimitrov potvrdio da je zaražen koronavirusom, nakon čega je otkazano finale Adria Tura u Zadru. Iste večeri testirane su 22 osobe koje su bile u neposrednom kontaktu s bugarskim tenisačem. 19 osoba je negativno, dok su tri testa bila pozitivna.

Zaraženi su Borna Ćorić, kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Christian Groh.

Oglasio se i Đoković: Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze

'Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim udrugama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana', stoji u priopćenju Đokovića.

Komentirajte prvi

New Report

Close