Zbog koronavirusa rezervacije su počeli otkazivati i najvjerniji gosti

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2020. u 10:04
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

To se podudara s objavom njemačkog Instituta Robert Koch gdje su rekli kako će svi putnici iz Njemačke koji putuju u regije koje će imati više od 50 oboljelih na 100 tisuća stanovnika, biti dužni po povratku u Njemačku testirati se ili ići u karantenu.

Iako su kuće za odmor trenutačno jedan od najtraženijih vidova smještaja, privatne iznajmljivače očekuje vrlo teška špica sezone na koju će utjecati najnoviji razvoj događaja s epidemijom koronavirusa. Ali i bez toga, osjeti se da se rezervacije otkazuju.

‘Imamo vjerne goste i ljudi koji su zaista željeli doći i do zadnjeg su držali rezervacije, međutim, kako se situacija ne popravlja, kako se približavamo srpnju i kolovozu i terminima njihova dolaska, počeli su ih otkazivati. Svi smo se nadali da ćemo s tim rezervacijama i onime što odradi last-minute doći do tih 40-ak posto lanjskih brojki, no sada to polako počinje biti upitno’, kaže za Novi list Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Tako primjerice, navodi, ima primjer da i Slovenci, koji su nam najbliži, a koji su tijekom korone rezervirali, sada storniraju. Južnije županije posebno su ovisne o aviogostima, dakle, o aviolinijama, za razliku od Kvarnera i Istre kamo lako mogu doći i vlastitim automobilom.

‘Svi su se nadali da će biti bolje, no kako nije, bitno je odraditi i ovo što nam je ostalo za srpanj i kolovoz. No isto tako treba istaknuti da gosti, koji su ostavili rezervacije, zaista žele doći. Jedino će njihov dolazak ovisiti o situaciji na granici, karantenama i aviolinijama’, zaključila je predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK-u.

Stručnjak za obiteljski smještaj Nedo Pinezić podsjeća da je u ovoj situaciji teško biti pametan, s obzirom na to da se situacija s bukingom mijenja iz dana u dan, a na nju najviše utječe epidemiološka situacija u Hrvatskoj i povećanje broja oboljelih.

To se podudara s objavom njemačkog Instituta Robert Koch gdje su rekli kako će svi putnici iz Njemačke koji putuju u regije koje će imati više od 50 oboljelih na 100 tisuća stanovnika, biti dužni po povratku u Njemačku testirati se ili ići u karantenu. Prati se broj oboljelih, prije svega po pojedinim regijama. Jasno je i da su ranjivije skupine gostiju, poput seniora, vrlo oprezni.

Komentirajte prvi

New Report

Close