NIS još traži naftu i plin u Bosanskoj Posavini

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2021. u 22:00
Foto: Shutterstock

U sklopu projekta provedena su geofizička istraživanja na prostoru od 135 kilometara na području sela Obudovac.

Srpska kompanija NIS, u ruskom vlasništvu, realizirala je projekt seizmičkih istraživanja na području Bosanske Posavine, u blizini sela Obudovac, u općinama Bosanski Šamac, Pelagićevo i Donji Žabari u Republici Srpskoj (BiH) čiji je cilj pronalaženje novih rezervi nafte i plina.

Na taj način NIS je nastavio s razvojem projekta “Obudova”, a osim izvođenja geofizičkih istraživanja, investicijskim programom planirano je i bušenje istražne bušotine na tom području krajem 2021. godine, prenosi portal Indikator.ba.

U sklopu projekta provedena su geofizička istraživanja na prostoru od 135 kilometara na području sela Obudovac, a radovi su završeni početkom travnja. Istraživanja su izveli Naftagas Naftni servisi NIS-a.

Radovi su, navodi se u priopćenju NIS-a, provedeni u skladu sa strogim ekološkim standardima, uz poštivanje najviših standarda u području sigurnosti i zdravlja na radu. Nakon završetka geofizičkih istraživanja slijedi obrada i interpretacija seizmičkih podataka s ciljem otkrivanja novih rezervi nafte i plina.

Istraživanje na području Republike Srpske NIS realizira preko povezane tvrtke Jadran-Naftagas koje ima koncesiju za istraživanje i proizvodnju nafte i plina na cijelom području Republike Srpske.

Zadatak i cilj Jadran-Naftagasa je da se otkriju rezerve nafte i plina kako bi počela komercijalna proizvodnja u Republici Srpskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close