Naši susjedi u vrhu su po smrtnosti od korone, a kafići i restorani puni

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2021. u 10:28
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Cilj je smanjiti večernje izlaske i zabave.

Federacija BiH se nakon višemjesečnog ponašanja poput corona – free zone, vraća u realnost, a na to su je natjerale loše brojke i rast broja novozaraženih koji je najveći još od tzv. drugog vala u studenom i prosincu, piše Večernji list.

Prema Sveučilištu Johns Hopkins Bosna i Hercegovina je deveta na svijetu po smrtnosti od koronavirusa na sto tisuća stanovnika. Danas će Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH imati hitan sastanak na temu uvođenja dvotjednog lockdowna. U Sarajevu je najgora situacija, a svaki drugi testirani je pozitivan. Jučer je bilo 824 novozaraženih uz devet preminulih. S obzirom da u ovoj državi i županije imaju ovlasti. Zapadnohercegovačka županija koja obuhvaća Široki Brijeg, Grude, Ljubuški i Posušje uvela je policijski sat od 20:30 navečer do 5 sati ujutro. Jučer je u toj županiji bilo najviše novozaraženih od početka pandemije.

Cilj je smanjiti večernje izlaske i zabave, poput onog za Dan žena kada je, prema riječima direktorice Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije Andrea Jurić, koronavirus opet buknuo.

Komentirajte prvi

New Report

Close