Evo kako su bolničarka i medicinska sestra iz KB Dubrava pljačkale pacijente na respiratorima

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2021. u 09:12
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bolničarka je kazneno prijavljena za krađu novčanika i dokumenata te pet računalnih prijevara.

Dok su se građani priključeni na respiratore doslovno borili za život, medicinska sestra i bolničarka u odvojenim su se akcijama odlučile “pobrinuti” za njihove vrijedne stvari koje su prilikom hospitalizacije imali sa sobom, piše Jutarnji list.

Iz posebne prostorije u kojoj su u vrećama s imenom i prezimenom bile odložene stvari pacijenata, ali i iz njihovih ormarića uz krevet, djelatnice su ukrale novčanike s dokumentima i bankovnim karticama, mobitele i zlatni nakit, a praznile su im bankovne račune dižući novac s bankomata i peglajući karticu.

Neki od pacijenata ubrzo su nakon tih krađa, nažalost, i preminuli ostavši u uvjerenju kako je bolničko osoblje koje se o njima brinulo dalo svoj maksimum. I jesu što se tiče liječenja, ali dvije sestre su pritom, misleći da se krađe nikada neće otkriti, otišle korak dalje.

Bolničarka je kazneno prijavljena za krađu novčanika i dokumenata te pet računalnih prijevara, od kojih su dvije ostale na pokušaju, a medicinska sestra odgovarat će za četiri krađe novčanika, mobitela, novca, kartica i zlatnine koju je prodala u stanici za otkup, piše Jutarnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close