Cijepili se u Srbiji: ‘Organizirani su kao Kinezi, sve ide super’

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2021. u 09:22
FOTO: REUTERS/Zorana Jevtic

Bosanci, Makedonci i Crnogorci pohrlili u Srbiju na cijepljenje. Za termin se može prijaviti na euprava.gov.rs…

Sjeli smo u kombi, nas petero prijatelja i moja teta, i za Beograd, bez najave, pa što bude. Dobili smo besplatno cjepivo, besplatan nam je bio i parking, a sve je išlo tako brzo kao da su ih Kinezi organizirali.

Priča to za 24 sata Damir Slipičević (52), Sarajlija i jedan od stotina građana BiH koji su ovog vikenda pohrlili u Beograd na cijepljenje viškovima AstraZenecina cjepiva, proizvedenog u Indiji, na koje je Srbija prvo neformalno, a onda i službeno, pozvala strance. Na parkiralištu su, kaže Damir, bile stotine parkiranih automobila iz BiH, Makedonije, Crne Gore… Unatrag nekoliko dana, do jučer, moglo se doći bez najave, no Srbija je zbog velikih gužvi preko svoje eUprave jučer objavila kako je potrebno upisati se za termin.

– I prije su naši ljudi išli, ako se netko uspio prijaviti s broja mobitela u Srbiji. A onda je prije nekoliko dana društvenim mrežama počela kolati informacija da se može doći i bez najave, kako smo i mi otišli – kaže Damir, kojem je vrlo važno bilo cijepiti se. Damiru, kako kaže, ne smetaju priče o AstraZeneci, dobrobit cjepiva je, kaže, daleko veća. Osjećao je blaže nuspojave, a na cijepljenje će u Beograd opet za tri mjeseca.

– Fantastično su organizirani, sve je išlo vrlo brzo – upis, kratki razgovor s liječnikom u nekom od 30 boksova, i cijepljenje. Nakon deset minuta, ako nema problema, može se sjesti u auto i natrag. Baš nam je bilo žao što je sve tamo zatvoreno, htjeli smo im barem pare za kavu ostaviti – šali se Slipičević.

Za cijepljenje u Srbiji se, u suradnji komora i tamošnje vlade, prijavilo i 7500 poduzetnika iz regije.

Komentirajte prvi

New Report

Close