Mladi Puljanin prijavio se za cijepljenje u Srbiji i dobio termin: Mogao birati i lokaciju i koje cjepivo želi

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2021. u 11:06
FOTO: Pixabay

Državljani Hrvatske u našoj zemlji teško mogu doći na red za cijepljenje brzo, pogotovo ako su mladi i zdravi. S obzirom na listu prioriteta, oni bi mogli čekati i mjesecima. Ali, izgleda da i mladi i zdravi znatno brže mogu doći na red, i to tako da se cijepe u susjednoj Srbiji.

Kako je u Hrvatskoj izrazito teško doći do cjepiva, pogotovo za one koji su mlađe dobi, zbog čega se Puljanin, čovjek mlađi od 30 godina o kojem je pisao Glas Istre, odlučio se prijaviti za cijepljenje stranaca u Novom Sadu u Srbiji. Prvih dvadesetak dana nije dobio odgovor, da bi mu 25. dan došao mail sa zapisanim terminom za već idući dan.

Puljanin se za cijepljenje prijavio 2. ožujka, da bi prekjučer dobio odgovor s potvrdom termina. Kako se nije stigao organizirati u jednom danu da bi mogao doći do Novog Sada, kasnije se i odjavio, a objasnio je da je u prijavi morao navesti osobne podatke, a mogao je i izabrati lokaciju gdje će se cijepiti i koje cjepivo želi primiti.

Dok u Hrvatskoj cjepivo stiže na kapaljku, susjedna Srbija već tjednima slovi za najučinkovitiju europsku zemlju kada je u pitanju procijepljenost vlastitog stanovništva. Kako ovih dana piše Deutsche Welle, čak tri četvrtine odraslih u Srbiji još se nisu prijavili za cijepljenje, zbog čega se tamo jako brzo dolazi na red. “To je apsurd”, kaže epidemiolog Zoran Radovanović za DW. “Mi smo jedina zemlja na svijetu gdje ponuda cjepiva premašuje potražnju”.

Direktor srpske kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović prije više od mjesec dana izjavio je da se za cijepljenje protiv Covida u Srbiji prijavilo i oko 8.000 stranih državljana, a njih oko 4.000 već se i cijepilo, uglavnom u Beogradu, ali i u pograničnim mjestima na jugu Srbije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Isto je i na sjeveru Hrvatske.  Možete  se dogovoriti za lokaciju  .Isto tako , ako ne želite Astru,

možete dobiti drugo cjepivo…..

Nemojmo   veličati  srpsko  zdravstvo………….tamo se  lijekovi  registriraju  na brzi način…a najbrži  je bio sličan registraciji  u BIH……   A  GLASI:   NA ČASNU RIJEČ ..!

Srbija je po mnogo stvari puno liberalnija i normalnija država od Hrvatske gdje ne možeš ni čistiti ulice ako nemaš hrvatsko državljanstvo i potvrdu o nekažnjavanju, kopiju domovnice, izvod iz matične knjige rođenih i preporuku iz HDZ-a.

New Report

Close