Kombiniranjem znanja svakoga člana našeg tima usavršavamo projekte

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2015. u 12:31
Concept

Concept Vinkovci interdisciplinarni je arhitektonski ured, zainteresiran za integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna.

Concept d.o.o. Vinkovci interdisciplinarni je arhitektonski ured, zainteresiran za integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna… Direktor zvrtke Tihomir Maras kaže da je upravo takav pristup rezultirao serijom projekata i realizacija u Hrvatskoj tijekom zadnjih dvadesetak godina. Imamo ozbiljan i profesionalan pristup projektima i smatramo da arhitektura, osim što mora biti funkcionalna i ugodna oku, mora odgovarati i na mnoga druga pitanja.  Našim radom pokušavamo u sve naše projekte uvesti u domenu 21.stoljeća i dati im dozu suvremenosti, a sve to uz realan pristup prilagođen mogućnostima. Svakom projektu dajemo veliku važnost, pristupamo mu uz mnogo različitih parametara, koji su nam zadani te na analitičan i kreativan način dolazimo do najboljeg rješenja. Takvim načinom rada istražujemu najprimjereniji koncept i pokušavaju stvoriti novu vrijednost uz djelokrug rada je po cijeloj Hrvatskoj za domaće i strane investitore.

Tihomir Maras ovlašteni sam arhitekt ,vlasnik i direktor tvrtke Concept d.o.o. za projektiranje i inženjering Vinkovci aktivno je prisutan u radu Komore arhitekata (član područnog odbora Osijek HKA u periodu od 12 godina, stegovni sudac u periodu od 4 godine u HKA).Radio je na raznim projektima kao glavni projektant ili glavni nadzorni inženjer, a za svoj rad je više puta nagrađivan .

Što za vas znači činjenica da je vaše poduzeća postalo nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti za ovu godinu?

To je u svakom slučaju potvrda kvalitete našeg rada na području projektiranja i stručnog nadzora nad izvođenjem radova kao i dodatni motiv da taj trend koji smo postavili održimo i nadogradimo. U današnjem vremenu i području u kojem živimo Slavonije to predstavlja stalni i potpuni angažman u cilju pronalaženja investitora i investicija obzirom da je konstantan pad vrijednosti i želja za ulaganjem na našem području ,zato smo prinuđeni da investitore pronalazimo na ostalim tržištima. Certifikat boniteta je na tim tržištima više priznati dokument ,osobito ako se radi o većim investicijama ili ozbiljnijim investitorima.

Kako dolazite do novih kupaca i poslovnih partnera te kakve su reakcije na činjenicu da posjedujete Certifikat bonitetne izvrsnosti?

Ideje i novi projekti će mnogo slobodnije i lakše dolaziti do svoga cilja kada arhitekti i inženjeri rade zajedno i kreativno od samoga početka. Na taj način, kombiniranjem znanja svakoga člana našeg tima usavršavamo projekte, ali i učimo jedni od drugih te osmišljavamo održiva, potpuno integrirana arhitektonsko – dizajnerska rješenja. Uz arhitekte i inženjere, mnogi su i vanjski stručni timovi čije znanje podupire naš pristup. Naše opredjeljenje za istraživanja i razvoj omogućilo nam je, uz veliku dozu stručnosti i želje za učenjem, niz projekata diljem Hrvatske. Kombinacija mladosti i želje za novim saznanjima sa iskustvom na mnogobrojnim projektima, jamči Vam kvalitetno rješenje za svaki zadatak koji nam postavite, takav pristup su prepoznali i potencijalni investitori, kao i činjenicu na referentnu listu objekata na kojima smo radili, a koju smo objavili i na našoj web stranici www.concept.hr

Čime smatrate da ste zavrijedili poštovanje svojih klijenata i partnera?

Od početka smo inovativni , drugačiji, kreativni uz održiv pristup projektiranju, kroz rad koji obuhvaća spektar od arhitektonskih planova preko urbanističkih rješenja. U pristupu zadatku smo uvijek osjetljivi na mjesto i kulturu koji nam se nude. Trudimo se održati sve ambijentalne vrijednosti nađene na mjestu rada, često kombinirajući najnoviji napredak u izgradnji i tehnologiji sa tehnikama iz pučke tradicije. Kako bismo osigurali dosljednost i osobnost projekta, ista skupina ljudi radi na Vašem projektu od početka do kraja.  Takvim načinom rada osiguravamo kontinuitet i kvalitetu u svim fazama projekta, kao i poticanje podjele stručnosti unutar projektnog tima.

Što biste istaknuli kao vaš najveći poslovni uspjeh?

Sama činjenica da tvrtka koju sam osnovao uspješno posluje uvijek sa pozitivnim rezultatima svih ovih godina sa nizom ostvarenih i realiziranih projekata ,sa nizom stručnjaka koji su uposleni ili su bili uposleni i koji su svakako ostavili traga u poslovanju firme, kao i prijateljstva i poslovna poznanstva su nešto što bi bilo odgovor na vaše pitanje. Za kraj bi svakako naglasio i to da sam samoinicijativno sa svojim timom prvi u povijesti grada Vinkovaca (najstarijeg naselja u kontinuitetu življenja u EU) napravio strategiju razvoja grada Vinkovaca , kao i obradio šest javnih prostora (trgova) grada Vinkovaca ,pod radnim naslovom“ Moji Vinkovci u 21.stoljeću „koji nažalost još nije prepoznat  u Vinkovcima ,ali je zato prepoznata u ostalom dijelu Republike Hrvatske, kao model za privlačenje sredstava iz EU fondova za gradove koji imaju povijesno naslijeđe. Želja mi je da se i taj projekt realizira.

Komentirajte prvi

New Report

Close