Knauf rješenja u praksi: Gradski bazeni Pula

Autor: Promo , 19. lipanj 2019. u 07:40
Foto: promo

Inovativna rješenja tvrtke Knauf omogućuju slobodu kreiranja i stvaranja različitih projekata

Kvalitetu Knauf materijala i sustava prepoznali su i arhitekti te investitori projekta Gradskih bazena Pula.

Nakon više od 30 godina iščekivanja u Puli je krajem 2018. godine otvoren prvi kompleks javnih gradskih bazena koji je ujedno i najvažnija kapitalna investicija te najveći gradski projekt. Ovim projektom značajno je obogaćena ponuda sportskih sadržaja u gradu te zaokružen jedinstveni sportski kompleks na području Istre.

Knauf svojim širokim portfeljem proizvoda pruža rješenja za prostore različitih namjena uključujući urede, restorane, hotele i kafiće, zdravstvene ustanove, trgovačke i izložbene centre kao i sportske objekte poput bazena.

Kvalitetu Knauf materijala i sustava prepoznali su i arhitekti te investitori projekta Gradskih bazena Pula pa je tako prilikom izgradnje Gradskih bazena Pula primijenjena Knauf Aquapanel tehnologija suhe gradnje s cementnim pločama specijalizirana za mokre i vlažne prostore kod eksterijera i interijera.

AQUAPANEL® ploče – rješenje koje može odoljeti velikom utjecaju vlage i isparavanju klora

AQUAPANEL® materijali su inovativno rješenje uz pomoć kojih omogućujemo slobodu kreiranja i stvaranja različitih projekata koji do sada nisu bili mogući. Vrijeme izgradnje je brže, a kvaliteta je uvijek na visokoj razini.

Zbog izravnog prskanja vode na zidove, velikog utjecaja vlage u interijerima kao i utjecaja klora na zidove i površine,  a u svrhu jednostavne i brze gradnje te stabilnog rješenja za područje zidova u interijerima korišten je AQUAPANEL® Cement Board Indoor sustav.

Uz to, jedan od velikih izazova arhitekture bio je dizajn i dobivanje ravnih linija na vanjskoj konstrukciji bazena, a  kao najbolje rješenje pokazao se AQUAPANEL® Cement Board SkyLite sustav na Knauf C3 antikorozivnoj potkonstrukciji.  AQUAPANEL® Cement Board SkyLite je 100% vodopostojana cementna ploča koja sa svojim sistemskim dodacima nudi inovativnu gradnju 21. stoljeća. Otporna  na vjetar, kišu, plijesan i gljivice čini najbolje rješenje za oblaganje stropova kod eksterijera s različitim mogućnostima završne obrade. AQUAPANEL® Cement Board SkyLite sustav prepoznat je i za područje stropova u interijerima i to iznad pomoćnog bazena, a nametnuo se kao jedino rješenje koje može odoljeti velikom utjecaju vlage, direktnom utjecaju vode i isparavanju klora.

New Report

Close