Razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2016. u 09:00
Fotolia

U današnje vrijeme sve zahtjevnijih uvjeta poslovanja, koji pretpostavljaju internacionalizaciju kompanija, izlaske na nova i nepoznata tržišta, širenje portfelja proizvoda i usluga, te u konačnici nove klijente, upravljanje ljudskim potencijalima je, više nego ikad prije, postalo strateški važno pitanje svakog poslovnog subjekta – bez obzira na veličinu i djelatnost.

Zahtjevi koji se stavljaju pred funkciju ljudskih potencijala nisu nikada bili složeniji i veći, te navedeni uvjeti poslovanja zahtijevaju snažne funkcije ljudskih potencijala koje se mogu nositi s tim izazovima. Samim time, unutar funkcije ljudskih potencijala u kompanijama, došlo je do podjele poslova na transakcijske poslove (poslove koji ne donose dodatnu vrijednost, ali su neophodni za poslovanje) i strateški važne poslove koji funkciju upravljanja ljudskim potencijalima iz administrativne funkcije, transformiraju u strateškog partnera upravi, partnera koji i te kako doprinosi uspješnosti i profitabilnosti kompanije.

Da bi funkcija ljudskih potencijala zaista mogla biti saveznik i savjetnik menadžerima u jednom od najvažnijh strateških poslova – u dijelu upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, prije nego što savjetuje druge, mora i sama biti dobro strukturirana, organizirana i stručno osposobljena.

Koji su ciljevi seminara?

Tijekom seminara polaznici će:

  • Saznati što čini temelje za kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima
  • Upoznati sustave upravljanja ljudskim potencijalima, te njihovu međupovezanost
  • Naučiti kako odabrati prave ljude za svoju kompaniju
  • Osvijestiti što to ljude najviše motivira za ostanak u nekoj kompaniji, te
  • Uvidjeti koristi od sustavnog i kvalitetnog upravljanja i razvoja ljudskih potencijala za uspjeh cijele kompanije.

Kome je seminar namijenjen?

  • Direktorima tvrtki koje nemaju razvijenu funkciju upravljanja ljudskim potencijalima
  • Voditeljima ljudskih potencijala – početnicima 
  • Voditeljima timova iz drugih poslovnih funkcija koji žele dobiti kvalitetan uvid u funkciju upravljanja ljudskim potencijalima
  • Djelatnicima službe ljudskih potencijala
  • Osobama uključenim u upravljanje ljudskim potencijalima u privatnim tvrtkama i javnoj upravi
  • Osobama koje zanima karijera u upravljanju ljudskim potencijalima

Trajanje treninga i satnica: Seminar se održava 29. siječnja 2016. godine s početkom u 9:00 i traje do 15:00, sa dvije kraće pauze, jedna prije podne a druga poslije podne.

Program seminara

8:45 – 9:00 Registracija sudionika 

09:00 – 09:45 Temelji upravljanja ljudskim potencijalima

09:45 – 10:30 Što napraviti odmah na početku? Sustavi upravljanja ljudskim potencijalima, te njihova međupovezanost 

10:30 – 10:45 pauza 

10:45 – 12:15 Kako odabrati prave ljude za svoju kompaniju? 

12:15 – 13:00 pauza 

13:00 – 14:30 A kako ih motivirati i zadržati?

14:30 – 15:00 Zaključak 

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije za prijave i uplate do 11. siječnja 2016. iznosi 1.000 kn + PDV.  Cijena kotizacija od 12. siječnja iznosi 1.250 kn + PDV. U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru.

Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 26. siječnja 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 27. siječnja 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Preuzmite PROGRAM, PRIJAVNICU I POZIV u PDF formatu. 

O predavačici:

Mr.sc.Marija Kalinić, direktorica je i vlasnica tvrtke EPPUR SI MUOVE j.d.o.o. za savjetovanje, sa sjedištem u Zagrebu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na znanstvenom poslijediplomskom studiju Teorija i politika marketinga. Pored navedene fakultetske naobrazbe, svoj osobni i profesionalni razvoj kontinuirano je nadograđivala kroz razne treninge i edukacije iz područja prodaje, marketinga, financija, upravljanja ljudskim potencijalima i osobnog rasta i razvoja, pri čemu posebno ističe edukaciju iz Realitetne terapije i NLP-a – NeuroLingvističkog Programiranja. Certificirana je trenerica NLP-a. Također, članica je  SELECTIO certifikatorskog tima za dodjelu certifikata Poslodavac partner i Upravnog vijeća Udruge U4HR – Udruge za upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj. Predavačica kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima na Visokoj poslovnoj školi PAR Rijeka. Od ukupno preko 25 godina radnog iskustva, posebno ističe rad u Sunce Koncernu d.d. Zagreb, tvrtci koja upravlja poznatim lancem hotela Bluesun, gdje je 9 godina bila na poziciji direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, unutar kojeg je djelovala i Bluesun akademija – interni trening centar s 12 internih trenera i 35mentora, čijim radom i razvojem je također rukovodila.

ESM

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832, +385 91 6300 436
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close