Menadžerske tajne financijskih izvještaja (uz primjere iz prakse)

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2016. u 10:21
Foto: Fotolia

Uz jednu kupljenu kotizaciju za seminar, drugu kotizaciju za isti seminar vam poklanjamo GRATIS. Akcija vrijedi do popunjenja grupe.

Za kvalitetno upravljanje poduzećem bitne su informacije, a jedne od najvažnijih su informacije koje se nalaze u računovodstvenim evidencijama i financijskim izvješćima.

Poznavanje podataka i informacija iz računovodstvenih evidencija, standardnih i menadžerskih financijskih izvješća, njihovo očitavanje i vrednovanje poslovanja financijskim i nefinancijskim pokazateljima, uspoređivanje sa najboljima i konkurentima, omogućuje da se uspješno provodi ciklički proces upravljanja „planiranje – odlučivanja – rukovođenje – kontrola – unaprjeđenja i promjene“.

Iz očitanih informacija važno je definirati ključne preporuke, efikasno ih komunicirati i iskoristiti.  Nužna je sposobnost da se koristeći raspoložive kompetencije, ne izgubimo u šumi i detaljima.   

Kome je seminar namijenjen:

  • poduzetnicima
  • menadžerima
  • specijalistima za kontroling, planerima i analitičarima
  • financijašima, računovođama, knjigovođama

Polaznici će na vježbama i primjerima iz prakse naučiti:

  • Kako upravljati poduzećem temeljem informacija
  • Što su to upravljački i računovodstveni sustavi
  • Analizirati dobivena financijska izvješća
  • Koja su temeljna znanja o računovodstvu i financijskim izvješćima
  • Kako povezati financijske i nefinancijske pokazatelje

PROGRAM SEMINARA:

8:45 – 9:00 Registracija sudionika

9:00 – 10:30

  • uvod (analiza trendova globalne i lokalne ekonomije)
  • računovodstvene informacije kao podrška donošenju pravih odluka, minimalizaciji rizika, rastu prodaje i optimizaciji resursa
  • ekonomska načela i pravne osnove, računovodstvene politika
  • temeljna financijska izvješća i dodatni sadržaji

10:30 – 10:45 Pauza

10:45 – 12:30

  • izvještaj o novčanom toku – naličje računa dobiti i gubitka i bilance stanja
  • financijski pokazatelji (likvidnost, zaduženost, aktivnost, ekonomičnost, profitabilnost,
  • vježbe I dio

12:30 – 13:30 Pauza

13:30 – 16:00

  • sustavi pokazatelja i sintetički pokazatelji (DuPont, Altman, BEX, analize novčanog toka)
  • vježbe II dio

O predavaču:

Nikola Nikšić, savjetnik za menadžment (CMC) licenciran pri ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes), ovlašteni procijenitelj poslovne izvrsnosti pri EFQM (European Foundation for Quality Management) i ovlašteni računovođa.

Od ukupno 35 godine radnog staža u zemlji i inozemstvu, 25 godine je radio na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama i računovodstvom te kontrolingom. Od toga 6 godina u inozemstvu na međunarodnim projektima a 12 godina kao menadžer u hrvatskim poduzećima – članicama međunarodnih grupacija. Od 1992. kao osnivač poduzeća Konter bavi se poslovima menadžerskog savjetovanja, uslugama iz područja organizacije i ekonomike poslovanja te poslovnom edukacijom (više od 200 otvorenih i in-house seminara i radionica).

Dobitnik je nagrade Primus 2012., za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj za područje strateškog menadžmenta i organizacijskog razvoja.

Kao gost predavač povremeno održava predavanja na teme iz ekonomike poslovanja na Vern-u, Financijskom klubu pri EFZG, specijalističkom studiju kontrolinga na EFRI, Visokom učilištu Požega. Član je udruga Hrvatski računovođa, Udruga hrvatskih kontrolera, Hrvatske udruge poslovnih savjetnika te član Društva za organizacijsko učenje Hrvatske. Redovito sudjeluje u projektima koji mjere i potiču razvoj poduzetništva, a u tiskanim i virtualnim poslovnim medijima objavljuje članke s analizama i osvrtima na gospodarske aktualnosti.

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 1.250,00 kn + PDV. U slučaju rane prijave i uplate do 3. lipnja 2016. cijena kotizacije iznosi 1.000,00 + PDV.  U cijenu seminara su uključeni svi radni materijali potrebni za seminar.

Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 15. lipnja 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 16. lipnja 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832, +385 91 6300 436
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

 

Komentirajte prvi

New Report

Close