Kako povući sredstva iz EU fondova za turizam

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2016. u 09:00
Fotolia

 

Želite li financirati projekt u turizmu, kupiti novu opremu, povećati svoju konkurentnost?

Budite i vi jedan od naših zadovoljnih klijenata i prijavite se na jednodnevni praktični trening u organizaciji Poslovnog dnevnika

Naglasak na seminaru biti će na Turizam.

Cilj poticaja je poboljšanje kvalitete turističke ponude, kao što je na primjer podizanje kvalitete hotela i usluga smještaja privatnih  iznajmljivača. Sufinancira se 40% prihvatljivih troškova. Također se može prijavljivati i projekte vezane uz revitalizaciju kulturne baštine uz sufinanciranje od 100%.

Predstaviti ćemo vam cijeli put do bespovratnih sredstava; od ideje do programa, natječaja, pregleda zahtjeva, potrebne projektne dokumentacije, procjene projekta, pregovori, provedba projekta i revizija.

Polaznici seminara će na kraju dana razumjeti:

  • Što su to eu fondovi i kako funkcioniraju
  • Što su to bespovratna sredstava
  • Kako aplicirati na natječaj
  • Potrebna dokumentacija za prijavu
  • Ključne pretpostavke i uvjeti za apliciranje na natječaj
  • Primjeri i konkretno savjetovanje o mogućnostima prijave
  • Važne napomene i praktične upute za planiranje projektata

Program

8:45 – 9:00 Registracija sudionika

9:00- 10:30

  • Uvod u razumijevanje grent-ova (bespovratna sredstva)
  • Od ideje do ponunjene prijave
  • Upravljanje projektnom dokumentacijom

10:30- 10:45 Pauza

10:45- 12:15

  • Europski strateški okvir
  • prioritena područja Hrvatske 2015- 2020

12:15 – 12:45 Pauza

12:45- 14:00 Otvoreni natječaji i natječaji u najavi (Q&A)

Seminar je namijenjen: tvrtkama, institucijama i građanima koji žele dodatne informacije za pripremu i provođenje projekata financiranih iz EU fondova.

O predavaču:

Simon Ferjuc, dipl. oec.  ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u poslovnom savjetovanju privatnog i javnog sektora. Radio je preko 20 godina u području restrukturiranja, strateškog razvoja, upravljanje projektima i procjeni učinaka. Na pozicijama generalnog menagera i savjetnika za učinkovitost i financijsko savjetovanje radio je u Safe Investu, AIP consalting group, Financial Consalting Group, Merkur i Triglav osiguranju. Obrazovao se u Austriji i Sloveniji te surađivao na nizu projekata izrade strateških planova, studija i projekata za institucije iz različitih sektora. Osobito se profilirao u područjima ruralnog razvoja, klasterizaciji i brendiranju. Prije četiri godine osniva tvrtku Tetida d.o.o. koja je specijalizirana za usluge savjetovanja o korištenju europskih fondova, regionalni razvoj te učinkovitost proizvodnih i prodajnih procesa. Tetida d.o.o. pruža podršku javnim institucijama i privatnim tvrtkama u pripremi i provedbi kvalitetnih razvojnih programa i projekata i apliciranju za sredstva EU fondova. Usluge obuhvaćaju lepezu integrirane ponude od oblikovanja ideje do vođenja projekta i izvještavanja. Veliku potporu Tetida d.o.o. dala je upravo lokalnim samoupravama u izradi strateških planova razvoja općina i gradova prema preporukama Europske unije. Reference: Izrada Strategije Općine Bedekovćina, Izrada Strategije Općine Gradec, obnova vatrogasnog doma u Podravskim Sesvetama, Izrada Lokalne razvojne strategija LAG-a Podravina, apliciranje za financiranje nerazvrstanih cesta. 

Trajanje treninga i satnica: Seminar se održava 22. ožujka 2016. godine s početkom u 9:00 i traje do 14:00, sa dvije kraće pauze, jedna prije podne, a druga poslije podne.

Kolika je cijena kotizacije? 

Cijena kotizacije iznosi 600,00 kn + PDV.  U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru  i uvjerenje o pohađanju seminara.

Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da se prijavite popunjavanjem online obrasca ispod teksta ili nam pošaljite ispunjenu prijavnicu na e-mail poslovni-centar-znanja@poslovni.hr. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 18. ožujka 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Ovdje možete preuzeti PRIJAVNICU za seminar.

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832, +385 91 6300 436
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close