‘Ponosna sam što moje ogrlice i broševe nose Talijanke, Njemice i Amerikanke’

Autor: Lucija Špiljak , 10. rujan 2019. u 07:43
Petra Fabian Kapov je novinarka koja se razvila i u dizajnericu

Radi noću kad je najviše kreativna, nudi i narukvice, naušnice… preko interneta, a od ljeta i u trgovini broševe u Puli.

Prije pet godina Petra Fabian Kapov počela je iz gušta izrađivati nakit, a danas se može pohvaliti uspjehom svog brenda Mashna by Petra Fabian koji je postao prepoznat i u svijetu, a kako su ga opisali turisti, nosila bi ga i sama britanska kraljica.   

Mlada poduzetnica koja je završila kriminalistiku i danas radi kao novinarka u velikoj medijskoj kući, nakit je prvo izrađivala za sebe, sestru, majku i prijateljice.

"Kad su sve bile zadovoljne, usudila sam se ponuditi ga i drugima. Osjećaj da te netko vidio i prepoznao velika je potvrda mom radu. Prilika koja mi je omogućila da Mashnu upozna velik broj novih žena", kaže Fabian Kapov.

Što se tiče ponude nakita, ona se, kaže, stalno mijenja, ovisno o kolekciji, ali uglavnom su to ogrlice i broševi jer, kako dodaje, izazivaju i najviše interesa, a u nešto manjoj proizvodnji nudi narukvice, naušnice, rajfove za djecu…

Cijene su razne, od sto kuna naviše, a ovise isključivo o vrsti i količini materijala te dodacima. Zahvaljujući društvenim mrežama nakit je dostupan ne samo u Hrvatskoj već u cijelom svijetu, a ovog ljeta u centru rodne Pule otvorila je i trgovinu.

Posebne narudžbe još uvijek vodi isključivo preko društvenih mreža, mobitela i maila. Trgovinu uglavnom posjećuju stranci, a nakit nose Talijanke, Slovenke, Austrijanke, Njemice, Engleskinje i pokoja Amerikanka. 

"Naručuju i preko društvenih mreža, upravo jedan paket kreće za New York i dva za Njemačku", pohvalila se dizajnerica. Nakit izrađuje kod kuće kad svi odu spavati jer se tad, kaže, budi njena kreativnost i uživa u miru i opuštenosti. 

"Prezadovoljna sam reakcijama jer nisam nikad očekivala da ću nekom izrađivati nakit i da će doista biti tražen; da će me hvaliti i da ću primati poruke kako lijepo izgleda", ističe Petra koja surađuje s kozmetičkim tvrtkama, umjetnicima, udrugama i zborovima.

"Ponosna sam na svaki proizvod iz svoje male radionice jer je u njega utkano puno truda, ljubavi i vremena. Ako ja nisam zadovoljna, proizvod ne izlazi. Ponosna sam i svaki put kad vidim žene koje ga nose", poručuje Petra Fabian Kapov.

Komentirajte prvi

New Report

Close