Kninski poduzetnici mogu računati na 22 milijuna kuna iz EU

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. prosinac 2017. u 09:59
Dobit lokalnih tvrtki 60% veća nego 2015./Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Grad provodi projekt Razvoj poduzetništva, radi smanjenja socijalnih nejednakosti i siromaštva.

Mikro, mali i srednji poduzetnici s područja grada Knina od 8. siječnja 2018. godine svojim projektnim idejama mogu aplicirati na otvoreni poziv Razvoj poduzetništva u gradu Kninu, vrijedan više od 22,2 milijuna kuna.

Aktivnosti su financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj i operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020, a prijave se zaprimaju do kraja lipnja 2019. godine.  Cilj provedbe ovog poziva je stvaranje održive socijalne i gospodarske regeneracije grada Knina, odnosno smanjenje socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva na navedenom području.

Prijavitelji se u okviru istog projektnog prijedloga mogu prijaviti za regionalne potpore, de minimis potpore te kombinaciju navedenih kategorija, a najviši iznos koji mogu tražiti je tri milijuna kuna. Kod regionalnih potpora za mikro i mala poduzeća maksimalni iznos sufinanciranja je 45 posto, za srednja poduzeća 35 posto, dok za de minis potpore sufinanciranje za mikro, mala i srednja poduzeća iznosi 85 posto.

Prema podacima HGK, ukupna ostvarena dobit kninskog gospodarstva 2016. godine bila je 60 posto veća nego godinu ranije, dok se kao najpropulzivnije grane izdvajaju trgovina na veliko i malo, prerađivačke djelatnosti te građevina, pa bi im novac europskih fondova zasigurno mogao biti dodatni vjetar u leđa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close