Od polja preko staje do stola, poslovna je filozofija malog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Zadravec iz Oporovca u Međimurskoj županiji. Zvuči jednostavno, no trebalo je više od 20 godina od kupnje prvih koza do otvaranja kušaonice sireva od kozjeg mlijeka koje nude gostima. Posjetitelji imaju priliku i razgledati farmu koza koje su dale mlijeko od kojeg je domaćica Jasminka pripremila šest vrsta sireva – dimljeni, mladi, polutvrdi, namazni, zlijanec i zarolani u bučinim mljevenim sjemenkama.
– Imanje i tradiciju stočarenja naslijedili smo od japice i mamice. Nabavili smo koze sanske pasmine i počeli uzgoj s ciljem da jednog dana otvorimo svoju siranu i kušaonicu – kažu Jasminka i Stjepan Zadravec, koji su do cilja putovali korak po korak. Počeli su s prodajom jaretine, zapostavljenog mesa koje je bilo teško kupiti u mesnicama, a prije tri godine otvorili su u dvorištu malu siranu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu