Falkensteiner pokrenuo novu kampanju u kojoj obećavaju atraktivne kamatne stope

Autor: Marija Crnjak , 29. ožujak 2023. u 07:00
Foto: FALKENSTEINER, IGOR ŠOBAN/PIXSEL

Ulagači mogu birati u roku pet godina između plaćanja kamata u gotovini ili u obliku hotelskih vaučera.

Turistička kompanija Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) pokrenula je novu, 10. crowdinvesting kampanju u kojoj obećavaju atraktivne kamatne stope, ekskluzivne dodatne pogodnosti i mogućnost pridruživanja novom Ambassador Clubu.

U kampanji koja traje od 20. ožujka do 28. travnja, investitori na rok od 5 godina mogu birati između plaćanja kamata u gotovini od 5,50 posto godišnje ili u obliku hotelskih vaučera kao i do sada po stopi od 7,50 posto godišnje. Investicije su moguće već od 500 eura, a za svakih uloženih 10.000 eura, investitori dobivaju Falkensteiner vaučer u vrijednosti od 1100 eura.

Više od 40 mil. eura

Kako je poznato, crowdinvesting kao alternativno financiranje Falkensteiner je pokrenuo 2016. godine, s idejom da gostima daju mogućnost da sudjeluju u uspjehu tvrtke. Kompanija koja je lani lansirala novu investicijsku platformu FMTG Invest, u 2022. je preko platforme prikupila više od 14 milijuna eura u dvije kampanje, te to smatraju dokazom da je alternativno financiranje malih i srednjih poduzeća privlačna opcija za investitore, čak i u izazovnim vremenima.

“FMTG od samog početka ruši europske rekorde, oslanjajući svoju strategiju na snagu grupe. Više od 3000 investitora u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj ukazalo nam je svoje povjerenje u okviru naših devet crowdinvestment kampanja u posljednjih šest godina, i osigurali nam više od 40 milijuna eura privatnog kapitala za nove projekte i daljnje širenje naših klimatski neutralnih hotelskih operacija”, kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

Anne Aubrunner, direktorica FMTG Investa otkriva da više od 65 posto njihovih investitora bira plaćanje kamata u obliku Falkensteiner vaučera, a sredstva iz tekuće kampanje bit će, između ostalog, iskorištena za kupnju nekretnina u Salòu na jezeru Garda, gdje će do 2025. godine biti izgrađen novi premium ekološki projekt s 5 zvjezdica.

Ulaganja u održivost

“Dio prikupljenog kapitala iskoristit će se za realizaciju daljnjih mjera u okviru strategije održivosti FMTG-a na razini cijele grupe. Turistička grupa se usredotočuje na visokokvalitetne certifikate za sve postojeće objekte, daljnje širenje fotonapona i prelazak na LED. Za sve navedeno u tijeku je priprema još strožih certifikata i popratne strategije. Smjernice za ovaj projekt daje novi Falkensteiner Hotel Montafon s 5* koji je kompletno opskrbljen obnovljivom energijom i član je inicijative turn to zero”, kažu u kompaniji koja je lani u lipnju osnovala i FMTG Invest Ambassador Club, s ciljem razmjene iskustava i networkinga. Investitori s ulaganjem od 65.000 eura ili više mogu dobiti status Ambassadora, koji im daje ekskluzivan pristup osobnim razgovorima s vlasnicima i menadžerskim timom.

3000 investitora

odazvalo se u dosadašnjim ciklusima prikupljanja kapitala

Falkensteiner inače posluje u 6 zemalja, gdje objedinjuje divizije Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, 3 apartmanska naselja i premium kamp, kao i FMTG Development te konzultantski biznis Michaeler&Partner. Trenutačno je u tijeku ulaganje u pet luksuznih vila u sklopu Falkensteiner Resorta Punta Skala u blizini Zadra, a Michaeler je lani najavio da samo u Hrvatskoj u idućih pet godina planiraju uložiti između 250 i 300 milijuna eura u gradnju novih hotela, vila i kampova.

U Punta Skali u ovoj godini kreće gradnja Falkensteiner Diadora Dependencies, 40 servisiranih apartmana koji će za tržište biti spremni u ljeto 2024. Inače, oko 20 posto jedinica u svim ulaganjima u Hrvatskoj bit će rezidencije za prodaju. Još 10 milijuna eura ulaže se u gradnju aquaparka, a sprema se i masterplan zadarskog Borika, gdje će se u hotelski i kamping smještaj uložiti oko 150 milijuna eura u sljedećih 5 godina, s izgradnjom apartmana i hotela s 5 zvjezdica.

Komentirajte prvi

New Report

Close