Emil Tedeschi, Martina Dalić i Fabris Peruško o hrvatskom gospodarstvu zadnjih 30 godina

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2021. u 08:52
Foto: PD

U utorak 10. kolovoza uz Poslovni dnevnik pronađite specijalni glossy prilog na 100 stranica – 30 godina hrvatskog gospodarstva.

Stabilno gospodarstvo i čvrsti ekonomski potporanj ključ su stvaranja bolje države i društva. 30 je godina prošlo od stvaranja samostalne i suverene Republike, dugogodišnjeg sna naših predaka. 30 godina nakon, pred nama je prilika generacije.

Zašto? Možemo zaključiti kako se hrvatsko gospodarstvo može podijeliti u četiri etape stvaranja, koje su temelji stvaranja države.

Prva etapa su, naravno, devedesete – privatizacija i pretvorba, propadanja i nastajanja kompanija. Druga etapa je početak 2000-tih, pokušaja revizije privatizacije. Treća etapa i njezin udar na našu gospodarski krhku državu koja nema zaštitu velike Europske unije, gurnula nas je 10-ak godina unatrag. Četvrta etapa dolazi ulaskom u Europsku uniju, čini se tada, napokon je ona prava. I tada smo krenuli naprijed.

Nakon svake krize slijede nove prilike. Pandemije i potresi doveli su nas do razdoblja u kojoj se kreiraju nove mogućnosti na novim projektima, strukturalnim promjenama i aktiviranjem realnog sektora.

Činjenica je da su država i gospodarstvo 30 godina preživjeli unatoč svim udarima, kako ratnima tako i onima poput Agrokora ili Uljanika. Počeli smo stvarati “priče” poput one o Rimac Automobilima, Infobipu…

U posebnom prilogu Poslovnog dnevnika na čak 100 stranica čitajte tko je opstao, a tko nestao iz hrvatskog gospodarstva? Koje su nade hrvatske ekonomije i što nas čeka u narednih 30 godina.

U prilogu čitajte:

Emil Tedeschi – Iako možemo biti ponosni, s pravom smo očekivali više

Martina Dalić – Novi izazovi traže da budemo još brži, bolji i uspješniji

Luka Burilović – Možemo i moramo uloviti val industrije 4. generacije.

Mihael Furjan – Pred Hrvatskom je generacijska prilika

Fabris Peruško – Hrvatskoj treba odmak od politike nečinjenja

Pavao Vujnovac – Vrijeme je za poslovne sustave nove generacije

Kostas Nebis – Digitalizacija je temelj napretka svakog društva

30 godina hrvatskog gospodarstva pronađite u utorak 10. kolovoza na svim kioscima uz Poslovni dnevnik!

Komentirajte prvi

New Report

Close