Stručnjakinja za nekretnine savjetovala: Treba li sada kupiti stan ili pričekati?

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2023. u 08:04
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sigurno će doći do nekakvog raslojavanja u cijenama između starogradnje i novogradnje, kazala je stručnjakinja.

Cijene nekretnina u većem dijelu Europske unije počele su padati, no u Hrvatskoj su još uvijek na vrlo visokim razinama. Ipak, da se od početka godine primjećuje određena korekcija, ustvrdila je stručnjakinja za nekretnine Vedrana Likan.

“Starogradnja ulazi u svoj realniji segment cijene, dok novogradnja i dalje bilježi visoke cijene s obzirom na razinu raspoloživog dohotka. Ono čemu danas svjedočimo je itekako da bi se iznivelirala ponuda i potražnja, trebamo nove stanove, još novogradnje i u najavi zaista jest dolazak novih kvadrata“, rekla je Likan za RTL Danas te dodala kako je jedno vrijeme starogradnja bila na istoj razini cijena kao i novogradnja.

“Građani sigurno čekaju bolje dane i pritisak recesije koja se nije dogodila i naravno, informacije koje imamo na tržištu o daljnjem rastu kamatnih stopa sigurno su poruka za same kupce da na neki način pričekaju i prate tržište na koji način će se ono korigirati”, kazala je te istaknula kako će na tržište sljedećih nekoliko godina doći novi investitori u stambeni prostor.

“Sigurno će doći do nekakvog raslojavanja u cijenama između starogradnje i novogradnje. Uvijek je pitanje motivacije – zašto kupujemo stan, zbog investicije, egzistencijalnog pitanja i slično. Rekla bih ajmo pričekati možda kraj ove godine gdje smo u realitetu u odnosu na Europu koliko će doći do ublažavanja tog rasta, korekcije i stvaranja razlike između cijene starih kvadrata i novih kvadrata”, savjetuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close