Preskupo im je živjeti u gradu, pa stanove kupuju u okolnim mjestima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. studeni 2021. u 15:23
Foto: Pixsell

Matijević je ocijenio da bi Grad Split trebao samostalno krenuti u izgradnju POS-ovih stanova.

Splitski SDP u četvrtak je predložio izgradnju 800 POS-ovih stanova u tom gradu te upozorio kako se zbog preskupih stanova u posljednjih deset godina u Splitu broj stanovnika smanjio za više od deset tisuća.

“Od 2011 do 2021. godine Split je izgubio 10.100 stanovnika, dok su istovremeno rasli gradovi iz naše okoline poput Solina, Podstrane, Kaštela”, rekao je na konferenciji za novinare tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević koji je ujedno i gradski vijećnik.

Istaknuo je da su stanovi u Splitu postali preskupi i nedostupni za mlade obitelji, pa stanove kupuju u okolnim mjestima i drugim gradovima. Matijević je državi zamjerio da ne razvija poticajnu stanogradnju (POS) u Splitu i pozvao gradske vlasti da preuzmu brigu o svojim stanovnicima.

Napomenuo je da je SDP, dok su još bili programski partneri, gradonačelniku Ivici Puljku predložio gradnju novih POS-ovih na četiri lokacije: Ravne Njive, Brda, Kila te Šine, što je on tada i prihvatio.

Na ovim lokacijama, ustvrdio je, sukladno važećem GUP-u moguća je maksimalna gradnja čak 800 stanova, a SDP predlaže da 600 stanova ide za prodaju, a 200 za najam.

Najavio je da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti pokretanje realizacije izgradnje POS-ovih stanova na te četiri lokacije.

Matijević je ocijenio da bi Grad Split trebao samostalno krenuti u izgradnju POS-ovih stanova, a ne da to čini preko  Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Komentirajte prvi

New Report

Close