Počela gradnja 608 stanova; projekt uključuje i škole, bazenski kompleks, sportske dvorane, igrališta…

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2016. u 14:14
Foto: Thinkstock

Projekt Podbrežja bit će cjelovit, s dodatnim sadržajima i cjelokupnom prometnom infrastrukturom, prilaznim cestama, kao i semaforima i zebrama.

U zagrebačkom naselju Podbrežje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima jučer je otvorio prvu fazu radova na izgradnji 608 stanova čiji se završetak očekuje u prosincu 2017. godine.

Kako je već obećano, projekt Podbrežja bit će cjelovit, s dodatnim sadržajima i cjelokupnom prometnom infrastrukturom, prilaznim cestama, kao i semaforima i zebrama.

– Podbrežje će imati najljepši sadržaj. Stanovi u Zapruđu podsjećaju me na Alcatraz. Projektirani su kao lego kocke, ljudi će zbog blizine zgrada gledati jedni drugima u tanjure. To je frustrirajuće, i to ljude stavlja u bed – kazao je gradonačelnik Bandić u ožujku.

Prema Urbanističkom planu uređenja planirana je gradnja: 11 samostojećih, stambenih građevina visine do 9 etaža s ukupno 1800 stanova, dvije predškolske ustanove, osnovna škola, kulturno-informativni centar, bazenski kompleks i sportska dvorana, parkovi, 6 igrališta za uzrast od 0 – 6 godina i  6 igrališta za uzrast od  7 -18 godina.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Lose za tehniku…dugo nece vidjet novce

Izvodac radova je Tehnika d.d.

pa što nije prošla kampanja…

pa naravno da treba biti s dodatnim sadržajima i cjelokupnom prometnom infrastrukturom, prilaznim cestama, kao i semaforima i zebrama…sada je mir u kući, svi kumići budeju imali kaj delati pa i kumić za stupić 😀

New Report

Close