Pao veliki dogovor ključan za izgradnju maksimirskog stadiona?

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2023. u 08:28
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Po otvaranju novog objekta u ulici pjesnika Dinamo bi počeo privremeno igrati tamo, a u Maksimiru bi krenuli radovi.

U prosincu bi konačno trebao biti potpisan sporazum o zemljištu nužnom za izgradnju maksimirskog stadiona. Grad Zagreb, država i Zagrebačka nadbiskupija našli su rješenje i postigli dogovor, govore informacije koje su Sportske novosti dobile u nogometnim krugovima. To je najviše u interesu hrvatske reprezentacija i Dinama, pišu Sportske novosti.

Tim sporazumom prevladat će se prva točka u projektu izgradnje novog maksimirskog stadiona. Druga etapa je još jedan novi stadion, manji, za 10-12 tisuća mjesta u Kranjčevićevoj ulici, kojeg je javno predstavio Grad i najavio njegovo financiranje. U isto doba treba riješiti sve papire za Maksimir, prije svega pitanje investitora. Spominju se Francuzi, građevinska tvrtka Bouygues koja je izgradila Stade de France, a u Zagrebu Zračnu luku Franjo Tuđman i, dakako, još jako puno toga, ali moguće su i druge opcije jer svim zainteresiranima šansa je na stolu. Po otvaranju novog objekta u ulici pjesnika Dinamo bi počeo privremeno igrati tamo, a u Maksimiru bi krenuli radovi.

HNS čini što može po tom pitanju, u Savezu su uvjereni kako se neće dogoditi da se napravi mali stadion u Kranjčevićevoj i na tome stane, kako ćemo doista za koju godinu moći kročiti na novi Maksimir. Za utorak i utakmicu Vatrenih s Armenijom još jednom su dali povjerenje starom zadnju, ali ne treba ni isticati da ga je vrijeme pregazilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close