Najbolja investicija u nekretnine: Nema režija, ne zahtijeva održavanje, a novac samo stiže

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2022. u 10:17
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kao drugi benefit navode i to što nemaju posla s nameštajem, opremanjem nekretnine ili bijelom tehnikom kao u slučaju iznajmljivanja stanova”, navodi Dražić.

Pakao kroz koji vozači u Beogradu prolaze svaki put kada trebaju naći parking neki su iskoristili kao odličan način da svakog mjeseca imaju dodatnu zaradu.

Pomama za garažama koje se iznajmljuju, gotovo da je ista kao za stanovima, a previše se ne razlikuje ni skok cijena koje diktira dio grada u kojem se garaže nalaze.

Oni koji iznajmljuju garaže vode se sličnim stvarima kao kod iznajmljivanja stana – lokacija diktira cijenu. U prosjeku najjeftinije garažno mesto, uz puno sreće, možete iznajmiti po cijenama od 100 do 200 eura mesečno. Kada je riječ o kupovini garažnog mjesta za to treba izdvojiti i do 35.000 eura, piše Nova.rs.

Jasmina Gavrilov Dražić sa stranice 4zida.rs kaže da je garaža dobra investcija jer ne zahtijeva dodatno održavanje, ne plaćaju se računi, a nema ni stanara.

“Garaže predstavljaju dobru investiciju jer za njihovu kupnju i dalje treba manje novca nego što bismo izdvojili da kupujemo, na primjer garsonijeru, u Beogradu ili Novom Sadu. Ipak, cijena garaža posljednjih godina raste i ovo je posebno vidljivo u posljednjih godinu, dvije. Sada se tako u Beogradu rijetko mogu naći garaže čija je cijena ispod 12.000 eura, a u centralnim općinama Beograda minimalna cijena garaže se kreće od 15.000 eura pa naviše. Garaže u nekim luksuznijim dijelovima Beograda ili novoizgrađenim kompleksima zgrada prodaju se i po cijeni od 30.000 eura”, navodi Dražić.

Dodaje da je u oglasima češće vidljivo iznjamljivanje parking mjesta u okviru većih garaža u zgradama, dok je sve manje garaža koje su zasebni objekti.

„Oni koji planiraju investirati u kupovinu garaža kao osnovnu prednost navode relativno brzu isplativost jer garažu možemo kupiti za npr. 12.000 eura, a da je mjesečno iznajmljujemo za 120 eura. Kao drugi benefit navode i to što nemaju posla s nameštajem, opremanjem nekretnine ili bijelom tehnikom kao u slučaju iznajmljivanja stanova”, navodi Dražić.

Komentirajte prvi

New Report

Close