Mlade obitelji dogodine useljavaju u POS-ove stanove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. siječanj 2022. u 13:34
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U posljednjih dvadesetak godina po programu POS-a izgrađeno je oko 8.300 stanova ukupne vrijednosti 4,3 milijarde kuna, istaknuo je Hristov i dodao kako je država sufinancirala 1,1 milijardu kuna.

U nove POS- stanove u Prelogu dogodine će useliti 20 mladih međimurskih obitelji, rečeno je prilikom svečanog polaganja temeljnog kamena za izgradnju buduće stambene zgrade.

Temeljni kamen položili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Izgradnja nove višestambene zgrade s 20 stanova u Ulici Matije Gupca uz jezero Marina počinju u subotu i vrijedni su 12 milijuna kuna, a Grad će ih sufinancirati s dva milijuna kuna.

Kako je naglasio ministar Horvat, ovo je dio demografske politike Vlade Republike Hrvatske za što je u prošloj godini predviđeno 50 milijuna kuna, a aktivnosti će se, najavio je, nastaviti i u 2022. i 2023. godini.

“Gotovo 4.600 zahtjeva je provedeno ili pretvoreno u ugovore glede sufinanciranja stambenih kredita. Tom mjerom je za više od 600 međimurskih obitelji omogućeno da mladi ljudi do 45 godina starosti uspiju kupiti prvu nekretninu – stan ili obiteljsku kuću”, poručio je ministar.

U posljednjih dvadesetak godina po programu POS-a izgrađeno je oko 8.300 stanova ukupne vrijednosti 4,3 milijarde kuna, istaknuo je Hristov i dodao kako je država sufinancirala 1,1 milijardu kuna.

“Trenutno APN gradi 499 stanova u vrijednosti od 360 milijuna kuna. Ove godine ćemo pokrenuti još 400 do 500 stanova slične vrijednosti. Što se tiče Međimurske županije, izgrađeno je samo 45 stanova i to u Čakovcu i Prelogu”, rekao je Hristov.

Gradonačelnik Kolarek naglasio je kako će ova zgrada promijeniti sliku Preloga u nešto ljepše i bolje, a dodatnu vrijednost daje joj i blizina jezera.

Kako je istaknuto, ukupna investicija vrijedna je 15,5 milijuna kuna, od čega će država dati poticajna sredstva u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Cijena ‘kvadrata’ kretat će se oko 1.350 eura, a rok za završetak izgradnje je 365 dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close