FOTO: 19 nekretnina u vlasništvu općine prodaju za samo jednu kunu

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2020. u 09:27
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Za te povoljne uvjete čulo se sve do Rusije.

Kako zadržati mlade i zaustaviti nestajanje sela – s tim su se izazovom suočili u općini Legrad i odlučili 19 nekretnina u vlasništvu općine prodati za jednu kunu. Objavljen je i drugi natječaj – a uz hrvatske državljane, veliko zanimanje pokazali su Rusi, javlja HRT.

Valentina Strmečki i njezina obitelj imaju pune ruke posla. Prije tri mjeseca za jednu kunu kupili su kuću u Antolovcu.

– Kuću za jednu kunu smo dobili, uvjeti su povoljni, nudi se obiteljima mlađima, do 40  godina. Ima puno poticaja, općina Legrad pomaže tako da nam je to bilo povoljno, kazala je Valentina Strmečki.

Za te povoljne uvjete čulo se sve do Rusije.

– Kada je HRT prenio vijest da mi prodajemo kuće za jednu kunu, nakon toga su prenijeli i mnogi ruski mediji i mediji s područja bivšeg SSSR-a i nakon toga smo imali jako puno upita iz tog područja, došlo je više od 1.500 upita, kazao je načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

Prednost za kupnju kuće ili gradilišta za kunu imaju mlade obitelji do 40 godina. U prvom krugu natječaja četiri obitelji zadovoljile su uvjete i pripremaju se za preseljenje u Legrad.

Na ponudi je još 15 kuća. Uz kuću za jednu kunu budući stanari mogu računati i na 25.000 kuna općinskih poticaja za uređenje i obnovu.  U Legradu mladi mogu dobro živjeti – imaju novu školu, dječji vrtić, općina stipendira učenike i studente. Zbog blizine gospodarskih centara u Prelogu, Koprivnici i Ludbregu ni posao nije teško pronaći. Zbog toga se u Legradu nadaju da će u drugom krugu natječaja uspjeti prodati sve prazne kuće za jednu kunu.

Komentirajte prvi

New Report

Close