Cijene u hrvatskom gradu odletjele u nebo: ‘Ne možete naći normalnu nekretninu ispod 2000 eura po kvadratu’

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2020. u 11:00
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Građani jako teško dolaze do kvalitetne nekretnine.

Nekretnine u istarskim gradovima definitivno su preskupe za prosječnog građanina. Iznajmljivačka groznica lansirala je cijene u nebo pa je danas kvadrat stana u Puli skuplji od kvadrata kuće s okućnicom. Montažne su kuće, pak, sve češći izbor za one koji žele imati svoj dom. A to su prepoznale i pojedine banke koje razvijaju modele kreditiranja montažnih objekata, piše RTL

Boris je u potrazi za stanom. Spreman je platiti nešto više jer računa da će moći i zaraditi iznajmljujući ga tijekom ljeta. "Na kupnju stana odlučio sam se iz razloga što mislim da je pametno za osobu koja je odlučila živjeti na moru, u Hrvatskoj, imati stan za iznajmljivanje, recimo najam, i također život u njemu, pogotovo ako je na lijepoj lokaciji", kaže Boris. 

Vlasnica agencije za prodaju nekretnina Kasandra Christensen kaže kako se danas više ne može pronaći normalna nekretnina ispod dvije tisuće eura po četvornome metru, stoga građani jako teško dolaze do kvalitetne nekretnine. 

Stančić od tridesetak četvornih metara s pogledom na Arenu košta više od sto tisuća eura!! Slična je situacija s većinom pulskih lokacija čije su cijene proteklih godina odletjele u nebo. "U gradu vi ne možete više naći normalnu nekretninu ispod dvije tisuće eura po četvornome metru. Tako da građani ovog grada u principu jako teško mogu doći do kvalitetne nekretnine u kojoj će živjeti sa svojom obitelji", kaže vlasnica agencije za prodaju nekretnina Kasandra Christensen. 

Većini je pogled na pulsku Arenu ipak nedostižan. No, dobra je vijest da su trenutačno kuće s okućnicom jeftinije od stanova.

Prosječna cijena stana u Istarskoj županiji u 2018. iznosila je oko 1150 eura po kvadratu. No, nagli rast privatnog smještaja mnoge je neugodno iznenadio. Upravo bi oni koji su uložili u apartmane za iznajmljivanje uskoro mogli iste prodavati pa neki agenti očekuju da bi i cijene nekretnina opet mogle pasti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Cijene stanova u Puli su značajno porasle iako ima novih stanova unutar zaobilaznice koji se mogu kupiti na cijenu od 1550 eura za m2. Stanovi Pula

New Report

Close