Ako ste mlađi od 45 godina, u ovom gradu možete dobiti do 15.000 kuna subvencije za kupnju nekretnine

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2019. u 10:26
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Već su primijećene kupnje nekretnina na području jedinog baranjskog grada, i to od strane mladih obitelji, što je odlična vijest.

Belomanastirski vijećnici raspravljali su na posljednje održanoj sjednici Gradskog vijeća, među ostalim, o Programu demografskih mjera, koji obuhvaća jednokratnu novčanu pomoć u povodu rođenja djeteta, sufinanciranje troškova prehrane osnovaca, sufinanciranje nabave školskih potrepština za učenike osnovnih škola, subvencioniranje troškova prijevoza učenika srednjih škola, stipendiranje srednjoškolaca i studenata, sufinanciranje ljetovanja školske djece te subvencije za kupnju nekretnine, piše Glas Slavonije.

– Prijedlog Programa demografskih mjera obuhvaća aktivnosti koje provodimo radi zaustavljanja depopulacijskih trendova, poticanja demografske obnove, poticanja mladih na zasnivanje obitelji i rađanje djece te slično – istaknuo je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob podsjećajući kako je tijekom njegova mandata pojačano financiranje nekih od spomenutih mjera dok su neke potpuno nove. Primjerice, pravo na subvenciju za kupnju nekretnine na području Belog Manastira.

– Ovo pravo ostvaruju osobe koje nisu starije od 45 godina i u vlasništvu nemaju stan odnosno kuću u kojima postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život – rekao je Rob te objasnio kako će subvencije biti dodijeljene u iznosu od pet posto od vrijednosti nekretnine navedene u kupoprodajnom ugovoru, ali ne više od 15.000 kuna. Dodao je kako su već primijećene kupnje nekretnina na području jedinog baranjskog grada, i to od strane mladih obitelji, što je odlična vijest.

Komentirajte prvi

New Report

Close