Ministarstvo turizma objavilo natječaj za koji su osigurali 25 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. veljača 2020. u 14:45
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200 tisuća kuna, a maksimalni iznos potpore je milijun kuna.

Ministarstvo turizma objavilo je natječaj za dodjelu potpora na temelju Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2020. godini, za što je osigurano do 25 milijuna kuna, a prijave su otvorene do 1. svibnja ove godine, priopćeno je u petak iz ministarstva.

Sredstva su namijenjena javnom sektoru – jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture. Sufinancirat će se projekti uređenja morskih i ostalih kupališta, nastavak izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili adaptacije te multimedijalno opremanje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara i javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma.

Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200 tisuća kuna, a maksimalni iznos potpore je milijun kuna.

Za sufinanciranje nastavaka centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, iznos potpore se kreće od 100 tisuća do milijun kuna.

Ministarstvo i nadalje sufinancira uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta, nabavku i postavljanje servisnih stanica za popravak bicikla, nabavku i postavljanje brojača biciklističkog kretanja/prometa te uređenje cikloturističkih odmorišta/vidikovca na cikloturističkim rutama. Sredstva su namijenjena jedinicama područne (regionalne) samouprave – županijama. Minimalni iznos potpore je 100 tisuća, a maksimalni 500 tisuća kuna po projektu.

Ministarstvo sufinancira do 80 odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Maksimalni iznos sufinanciranja će ovisiti o indeksu razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave – tako će I. i II. skupina razvijenosti jedinica područne (regionalne) samouprave i I., II., III. i IV. skupina razvijenosti jedinica lokalne samouprave imati pravo na sufinanciranje projekata u iznosu do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova, a ostale skupine do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova.

Ministar turizma Gari Cappelli kaže da je aktualna vlada kroz ovaj program sufinancirala 267 projekata s gotovo 90 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close