Znate li što znači simbol trokuta na etiketama odjevnih predmeta?

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2023. u 10:01
Foto: Unsplash

Među poznatim simbolima, na nekoj odjeći možemo primijetiti i trokut u raznim oblicima.

Znate li što znače simboli na etiketama na odjeći? Oni mogu biti podosta zbunjujući pa izvlačenje najdražeg odjevnog predmeta iz perilice za rublje može postati neugodno iskustvo.

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da majica iz perilice rublja izađe skupljena, oštećena ili razvučena, ponekad čak i bezbojna. Prosječna etiketa sadrži nekoliko simbola, poput onoga za ručno pranje koji dolazi u obliku posude i ruke, piše Zadovoljna.hr.

Tu je i posuda s točkama, koja govori trebamo li koristiti hladnu (jedna točkica), mlaku (dvije točkice) ili vruću (tri točkice) vodu.

Prekrižena posuda znači da predmet uopće ne biste trebali prati, nego bi ga bilo najbolje odnijeti na kemijsko čišćenje kad se zaprlja. Poznat nam je i simbol u obliku pegle koji govori podnosi li odjeća takav tretman, te oni koji govore smijemo li i na koji način sušiti odjeću.

Među poznatim simbolima, na nekoj odjeći možemo primijetiti i trokut u raznim oblicima. Taj se simbol odnosi na izbjeljivanje odjeće, a u nastavku pročitajte što znače njegove varijante.

  • Prazni trokut govori da možete koristiti bilo koju vrstu izbjeljivača za taj odjevni predmet.
  • Trokut ispunjen dijagonalnim linijama znači da možete koristiti samo izbjeljivače koji ne sadrže klor.
  • Ispunjeni i prekriženi trokut nam govori da na tom odjevnom komadu ne smijemo koristiti nikakve izbjeljivače kako ga ne bismo uništili.

Komentirajte prvi

New Report

Close