Znanstvenik otkrio pet namirnica koje je bolje izbjegavati: ‘Nisu vrijedne rizika’

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2022. u 09:55
Foto: pixabay

Evo što se sve našlo na njegovom popisu namirnica koje ne preporučuje.

Britanski znanstvenik specijaliziran za zdravlje crijeva, poznatiji na TikToku kao @mrguthealth, otkrio je kojih pet namirnica su najgore za crijeva jer najčešće uzrokuju trovanje hranom. Na njegovom popisu tako su se našle namirnice kao što su kamenice, pakirane salate, nedovoljno pečene goveđe burgere, sushi stariji od dva dana i klice.

Za kamenice je rekao da su kao filter koji skuplja sve, uključujući i bakterije. Za klice ističe da se uzgajaju u toplim uvjetima i da se obično ne obrađuju termički. Zbog toga smatra da nisu vrijedne rizika, a pakirane salate smatra najopasnijima.

@mrguthealth Number 1 is mad 😳 #guthealth #guttok #ibs #foodpoisoning ♬ Aesthetic – Tollan Kim

“22 posto svih trovanja hranom u SAD-u u posljednjem desetljeću bilo je povezano sa salatama. Plodovi mora čine samo šest posto svih slučajeva”, objasnio je na kraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close