Uz par sastojaka iz kućanstva riješite se napasnih mušica

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2022. u 11:30
Foto: Pixabay

Voćne mušice česte su u kućama i privlače ih fermentirajuće voće i povrće, a ženka mušice može položiti do 2000 jaja na površinu svega što je vlažno i trulo.

Gospođa Hinch stekla je slavu na društvenim mrežama prije nekoliko godina kada je počela dijeliti neobične savjete i trikove za čišćenje. Sada njezini obožavatelji dijele vlastite savjete, uključujući kako se riješiti voćnih mušica. Voćne mušice česte su u kućama i privlače ih fermentirajuće voće i povrće, a ženka mušice može položiti do 2000 jaja na površinu svega što je vlažno i trulo, piše Express.

Iako su tijekom cijele godine problem za kućanstva, sve češće se viđaju u ranu jesen. Jedan od savjeta koji se nudi u borbi s ovim napastima je da u malo deterdženta za pranje posuđa ubacite nekoliko kapi limunovog soka.

“Imali smo problema prošle godine i bili smo zapanjeni koliko smo ih zarobili. Privlači ih sok od limuna i onda zapnu jer ih zarobi deterdžent za pranje suđa˝, kaže jedan od savjeta korisnika grupe.

Drugi pak savjet uključuje još jednostavnije sastojke, također deterdžent za suđe i jabučni ocat. Naime, mušice privlači slatki miris jabučnog octa, ali se utapaju kada uđu u tekućinu.

“Stavite malo prozirne folije na vrh čaše i probušite nekoliko rupa u njoj. Imali smo ih stotine i nisam imao pojma zašto, ali iskreno, sve ih je uhvatilo”, piše jedna od korisnica.

Navodno pali i otopina od limunovog soka s malo vode.

Komentirajte prvi

New Report

Close