Uz ove trikove riješite se neugodnog mirisa iz tenisica

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2022. u 13:57
Foto: Unsplash

Srećom postoji nekoliko savjeta s kojima ćete ih lako i jednostavno i riješiti se nepoželjnih mirisa.

Ako imate tenisice koje nosite svaki dan, vrlo je vjerojatno da će, posebno sada po vrućinama, početi širiti neugodne mirise. No, srećom postoji nekoliko savjeta s kojima ćete ih lako i jednostavno i riješiti se nepoželjnih mirisa, piše Express.

Prašak za pecivo je vrlo učinkovit u uklanjanju mirisa, a većina ga ima u svojoj kuhinji. Ono što trebate napraviti je u stare hulahupke ubaciti nekoliko mjerica praška za pecivo, zavezati ih i staviti u cipele.

Osim toga, možete u cipele staviti i dvije ili tri neiskorištene vrećice čaja, ovisno o tome koliko zaudaraju, i ostaviti da stoje 24 sata.

Treća stvar koju možete napraviti kako biste uklonili neugodne mirise je upotrijebiti deterdžent za pranje rublja i ocat. Ako se tenisice mogu prati u perilici rublja, stavite ih na laganu temperaturu s malom količina deterdženta za rublje i jednom čašom octa. Nemojte dodavati omekšivač jer bi ih on mogao uništiti, a nakon što se operu, tenisice stavite da se suše na suncu.

Neki savjetuju i da tenisice stavite u zamrzivač; prvo s njih uklonite svu prljavštinu, zatim ih zamotajte u plastičnu foliju i na nekoliko sati stavite u zamrzivač. Hladnoća dokazano djeluje kod uklanjanja mirisa, a folija će zaštititi hranu od kontaminacije.

Posljednji savjet uključuje zdjelicu i alkohol, a vrlo je jednostavan; napunite zdjelicu alkoholom, natopite komadić vate i alkohol nanesite na potplat cipele dok ga potpuno ne prekrijete. Budući da je prirodni antiseptik, alkohol će dezinficirati cipelu i ‘isušiti’ miris.

Komentirajte prvi

New Report

Close