Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Samo jedan trik dovoljan je da brzo i lako pripremite pečene paprike za zimnicu

Autor: Poslovni.hr
19. rujan 2022. u 11:57
Podijeli članak —
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Guljenje paprika za ajvar ženama zadaje dosta muke. Međutim, postoji jedan sjajan trik koji će vam olakšati posao

Počela je priprema zimnice, a ajvar je svakako njen nezaobilazan dio. Kako biste napravili savršen ajvar, potrebno je veliku količinu paprika ispeći i oguliti, piše B92.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Iskusne domaćice se redovno koriste raznim trikovima, ali za početnicu u kuhinji, guljenje paprika je prava “noćna mora”. Zato bi najbolje bilo da, ako se pripremate za pečenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će uvelike olakšati posao.

Počela je priprema zimnice, a ajvar je svakako njen nezaobilazan dio. Kako biste napravili savršen ajvar, potrebno je veliku količinu paprika ispeći i oguliti, piše B92.

Iskusne domaćice se redovno koriste raznim trikovima, ali za početnicu u kuhinji, guljenje paprika je prava “noćna mora”. Zato bi najbolje bilo da, ako se pripremate za pečenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će uvelike olakšati posao.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U čemu je trik?

Čim ispečete paprike, odmah ih pokrijete ili vežete u najlonsku vrećicu.

Zatim ih bacite u duboku zdjelu i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a onda lonac prekrijte poklopcem. Za ovo vam može poslužiti čak i plastična kutija za hranu.

Što se tada događa?

Paprike ispuste višak tekućine i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite.  Ako se bojite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.

Savjet: Također, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci, a da se ne opečete.

Autor: Poslovni.hr
19. rujan 2022. u 11:57
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close