Samo jedan trik dovoljan je da brzo i lako pripremite pečene paprike za zimnicu

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2022. u 11:57
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Guljenje paprika za ajvar ženama zadaje dosta muke. Međutim, postoji jedan sjajan trik koji će vam olakšati posao

Počela je priprema zimnice, a ajvar je svakako njen nezaobilazan dio. Kako biste napravili savršen ajvar, potrebno je veliku količinu paprika ispeći i oguliti, piše B92.

Iskusne domaćice se redovno koriste raznim trikovima, ali za početnicu u kuhinji, guljenje paprika je prava “noćna mora”. Zato bi najbolje bilo da, ako se pripremate za pečenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će uvelike olakšati posao.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U čemu je trik?

Čim ispečete paprike, odmah ih pokrijete ili vežete u najlonsku vrećicu.

Zatim ih bacite u duboku zdjelu i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a onda lonac prekrijte poklopcem. Za ovo vam može poslužiti čak i plastična kutija za hranu.

Što se tada događa?

Paprike ispuste višak tekućine i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite.  Ako se bojite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.

Savjet: Također, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci, a da se ne opečete.

Komentirajte prvi

New Report

Close