Tri začina koji su vam saveznici pri gubitku kilograma

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2022. u 11:11
Foto: Pixabay

U mršavljenju vam mogu pomoći i neki začini

Proces mršavljenja može biti naporan, a najčešće uključuje smanjenje kalorija, naporno vježbanje i pridržavanje raznih dijeta. No, u mršavljenju vam mogu pomoći i neki začini, piše Times of India. Osim što su dobri za zdravlje, ova tri začina vam mogu pomoći da se riješite suvišnih kilograma.

Origano

Riječ je o začinu koji je sinonim za talijansku hranu. Origano je nevjerojatna biljka puna bioaktivnih spojeva poput polifenola i flavonoida, a pomaže i u regulaciji inzulina u tijelu te u održavanju tijela u formi.

Origano je izvrsna biljka koja pomaže u rješavanju problema s težinom, a također može pomoći i osobama koje muči zatvor.

Peršin

Gotovo svi u svojoj kuhinji imamo peršin, a ova biljka vam može pomoći u smanjenju tjelesne težine. Peršin pomaže u kontroli težine vode u tijelu, razine šećera, a također i pospješuje metabolizam.

Listovi ove biljke su bogati vlaknima, a pomažu u rješavanju nelagode i nadutosti koja se javlja uslijed probavnih problema.

Ružmarin

Ružmarin je pun antioksidansa i pomaže u regeneraciji stanica, a njegovo lišće pomaže u poboljšanju metaboličkog stanja i upravljanju šećerom u krvi. Riječ je o biljci koja se od davnina koristi i u pripremi tradicionalnih lijekova.

Protuupalna svojstva ovih listova pomažu u kontroli zadržavanja vode i poboljšavaju metabolizam što dodatno pomaže u gubitku težine.

Komentirajte prvi

New Report

Close