Tri načina kako se zimi boriti protiv suhih očiju i vratiti im vlažnost

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2023. u 12:48
Foto: Unsplash

Mogu i umanjiti simptome poput svrbeža i nadraženosti očiju.

Tijekom zime, nije neobično imati osjećaj veće suhoće očiju u odnosu na ostala godišnja doba, što je najčešće rezultat vremenskih uvjeta poput vjetra i niske vlage zraka u zatvorenim prostorima zbog klimatizacije. Na vrijeme utjecaja nemamo, a isto tako nije rješenje biti u prostoru koji je vrlo hladan, piše Novi list. No, postoje određene stari koje možete napraviti koji će pomoći sa suhoćom očiju i umanjiti simptome poput svrbeža i nadraženosti očiju.

Umjetne suze

Radi se o metodi vraćanja prirodne vlažnosti očima, a radi se o kapima za oči koje su dostupne bez recepta u gotovo svakoj ljekarni. Ako se odlučite za ovu metodu, a nosite naočale, na ambalaži provjerite jesu li pogodne za korištenje sa naočalama. Koristite ih prema uputama na pakiranju.

Ovlaživači zraka

Oni su ključni za zatvorene prostore, pogotovo one grijane i klimatizirane, koje možete koristiti kako biste vratili malo vlage u zrak. Međutim, bitno kod ovlaživača zraka je to da zahtijevaju redovno čišćenje, jer vlaga u ovlaživačima zraka može prirodno privući plijesan i bakterije, a što inače koristan ovlaživač zraka može pretvoriti u leglo bolesti. Stoga, redovito ih čistite kako se to ne bi dogodilo.

Topli oblozi

Ako su vam oči jako nadražene i crvene, stavljanjem toplih obloga možete smanjiti crvenilo i nelagodu. Namočite krpicu ili blazinice u toplu vodu i položite oblog na oči te držite oko 10 minuta. Isto možete učiniti i sa toplim čajem od kamilice.

Komentirajte prvi

New Report

Close