Temperaturu u prostoru u kojem boravite možete smanjiti uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2023. u 10:11
Foto: Pixabay

Kako uspješno rashladiti prostoriju u kojoj boravite za vrućih dana

Mnogi rashlađuju prostor u kojem žive klima uređajem, ali alternativnim rješenjima mogu pribjeći i oni koji nemaju klimu u svom domu ili brinu da će pretjerano rashlađena prostorija utjecati na njihovo zdravlje, piše N1.

Temperaturu u prostoru u kojem boravite svakako možete smanjiti uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova kao što su zamračenje prostorije, gašenje električnih uređaja ili korištenje ventilatora.

Spustite rolete

Zamračenjem prostora roletama spriječit ćete ulazak sunčevih zraka u prostor i tako smanjiti vrućinu tijekom dana. Ako nemate rolete na prozorima, onda koristite zavjese svjetlih boja i držite ih navučene.

Koristite pamučne materijale

Pobrinite se da su plahte u vašem domu od 100 posto pamuka. Satenske i sintetičke plahte sačuvajte za hladnije noći i zamijenite ih pamučnima. Pamučni materijal je prozračniji i ugodniji za kožu.

Isključite električne uređaje

Električni uređaji dodatno zagrijavaju prostor, čak i obična žarulja. Zbog toga se preporučuje isključiti svjetlo kako se prostorija ne bi dodatno zagrijavala. Također, isključite sve elektronske uređaje i utikače iz utičnice. Mogu isijavati toplinom čak i kada se ne koriste.

Trikovi s ventilatorom

Tijekom vrućih ljetnih dana mnogi rashlađuju prostor pomoću ventilatora.

Komentirajte prvi

New Report

Close