‘Ta gadljiva politika’

Autor: Tatjana Tadić , 12. lipanj 2013. u 22:00
Srića o tim temama piše s puno citata, fusnota, svoje teze potkrepljuje brojkama i ostavlja čitatelju prostor da razmišlja bez dociranja

Srića o tim temama piše s puno citata, fusnota, svoje teze potkrepljuje brojkama i ostavlja čitatelju prostor da razmišlja bez dociranja.

Rijetka je prilika pričitati knjigu o politici koja pruža iskren "pogled iznutra" kakvu je napisao Velimir Srića.

Kroz trideset eseja inspiriranih zanimljivim likovima u rasponu od Billa Gatesa, Paola Coelha do Bruce Leea govori o onome što tišti sve građane ove zemlje: glomazna, troma i skupa država, korupcija, beznađu, načelno zagovaranje investicija koje guši administracija… Srića o tim temama piše s puno citata, fusnota, svoje teze potkrepljuje brojkama i ostavlja čitatelju prostor da razmišlja bez dociranja. U trećem dijelu knjige nazvanom "Ideje koje nisu uspjele nadahnuti" iznosi svoj osobni moralni kodeks i tumači zašto se uopće upleo u politiku koju u naslovu knjige kritizira, kao član Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) i što ga je smetalo kao predsjednika i zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. A na pitanje zašto je politika gadljiva odgovara: zato što nas prečesto vode oni koji su stalno lutali pa im j jedina prednost to što jako dobro poznaju teren.

Komentirajte prvi

New Report

Close