Stomatologinja otkrila koje je pravo vrijeme za pranje zubi – prije ili poslije doručka

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2022. u 09:22
Foto: Pixabay

Mnogi korisnici priznali su kako nisu znali koje je pravo vrijeme četkanja zubi.

Vaša jutarnja rutina vjerojatno vam je prilično važna. Buđenje i početak dana na određeni način može odrediti vaše raspoloženje tijekom cijelog dana, a svi znamo kako izgleda kada nam dan krene krivo. No, vrijeme koje odaberete za pranje zubi može utjecati na više nego samo na raspoloženja, tvrdi jedna stomatologinja.

Anna Peterson, stomatološka stručnjakinja, upozorila je svoje pratitelje na TikToku da bi zube zaista trebali prati prije doručka, a ne poslije. Naime, četkanje zubi nakon doručka ih zapravo može oštetiti.

“Jeste li znali da ne biste trebali prati zube nakon doručka? Uvijek prije. Kad doručkujete, usta vam postaju kisela. Dakle, ono što radite kad perete zube nakon doručka je četkanje kiseline u zub i to uništava caklinu”, objasnila je Peterson u svojem videu, kojeg je prenio Metro, a donosi Večernji.

Iako bi se četkanje prije doručka moglo činiti besmislenim, Peterson kaže kako to ima više pozitivnih strana. Naime, pranje zubi prije doručka štiti zube od svega što ćete pojesti te sprječava uništavanje cakline.

Njezin video brzo je postao viralan te prikupio više od 1,6 milijuna pregleda i gotovo 90 tisuća lajkova, a mnogi korisnici priznali su kako nisu znali koje je pravo vrijeme četkanja zubi.

“Zašto nam to nitko ne kaže?”, upitao se jedna korisnica, dok je druga dodala: “Nikad nisam ništa naučila o osobnoj njezi dok sam bila u školi!”

Komentirajte prvi

New Report

Close