Stiglo upozorenje od liječnika: Ovo su tri najgore stvari koje možete pojesti, a svi to radimo

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2022. u 10:41
Foto: Pixabay

Kaže da je najgore što možete pojesti hrana koja sadrži puno kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih tvari kao što su esencijalni vitamini i minerali.

Registrirani dijetetičar Luke Corey kaže da je najgore što možete pojesti hrana koja sadrži puno kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih tvari kao što su esencijalni vitamini i minerali. Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana i drugo, piše B92.

“Mnoge od ovih namirnica također imaju visok sadržaj natrija i dodanog šećera, što može doprinijeti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima”, upozorava i Corey i izdvaja tri najgore stvari koje možete unijeti u organizam.

“Ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama”, kaže dijetetičar.

Zamrznuta pizza

“Većina zamrznutih pizza sadrži puno kalorija, natrija, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih tvari”, priča Luke Corey.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.

“To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema”, priča on.

Mesne prerađevine

Corey navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima, što može doprinijeti raznim bolestima.

Komentirajte prvi

New Report

Close