Teško ćete pronaći nekoga tko ne voli bijelu rižu. Svestran je, ugodan i može upiti svaki okus koji mu bacite. Bilo da se radi o podlozi zdjelice za burrito ili zamotanoj u jednu, umotanoj u vaš omiljeni sushi ili samo korištenoj kao prilog vašem omiljenom jelu od povrća i proteina, ovu žitaricu zaista vole mnogi. Međutim, znajući da je više obrađena od drugih vrsta riže, mnogi ljubitelji riže možda sumnjaju u njezinu hranjivu vrijednost i postavljaju važno pitanje: je li bijela riža zdrava?
S jedne strane, bijela riža ima malo masnoća i relativno malo kalorija, a može se koristiti u raznim zdravim jelima. Suprotno tome, bijela riža prolazi kroz dosta prerade, pri čemu se uklanjaju mekinje, klice i ljuska – a s njima i većina vlakana i hranjivih tvari. Kako bismo saznali više o mogućim dobrobitima i rizicima konzumiranja ove popularne žitarice, angažirali smo pomoć nekoliko stručnjaka dijetetičara, piše Eatthis.



Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu