Radman: HRT je izgubio 29 mil. kn zbog nerealno visokog plana

Autor: Agencija VLM , 17. veljača 2014. u 17:42
Photo: Filip Brala/PIXSELL

Drugi razlozi su reduciranje vremena oglašavanja na HRT-u i reduciranje tržišta komercijalnog oglašavanja.

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog Sabora na današnjoj je sjednici većinom glasova prihvatio izvješća o poslovanju HRT-a za 2012. godinu, izvješće Programskog vijeća HRT-a  za razdoblje od studenoga 2012. do 31. prosinca 2013. godine, te izvješće o radu Nadzornog odbora HRT-a, izvijestili su iz HRT-a.

Glavni ravnatelj Goran Radman rekao je da je razlog gubitku od 29 milijuna kuna te 2012. godine bio nerealno visoki plan za 2012. jer se planiralo povećanje iznosa pristojbe, zatim reduciranje vremena oglašavanja na HRT-u i reduciranje tržišta komercijalnog oglašavanja.

"HRT je 2012. imala dva ključna sportska projekta, Ljetne OI iz Londona i Europsko nogometno prvenstvo što je povećalo troškove", rekao je Radman u priopćenju.

Predsjednica Programskog vijeća Nina Obuljen rekla je kako Vijeće smatra da u IMS-u HRT-a dolazi do problema.

"Imamo problem nemogućnosti definiranja uredničkih ovlasti, novi ustroj je dao sve ovlasti urednicima kanala, ali za niz procesa ne možemo locirati uredničku odgovornost", rekla je Obuljen.

Član Odbora Jasen Mesić (HDZ) kao glavne zamjerke naveo je, kako je rekao, neispunjavanje obveza prema HAVC-u od strane HRT-a, a citirao je i izvješće organizacije Reporteri bez granica.

"Vladajućoj stranci daje se politička kontrola nad sadržajem za emitiranje", rekao je Mesić. No, govoreći o 2012. godini rekao je kako je teško nekome uputiti kritike jer su se te godine izmijenile tri upravljačke strukture na HRT-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close