Radionica ‘Digitalni svijet za zeleni planet’ oduševila predškolce DV Trnsko

Autor: Objava za medije , 16. lipanj 2022. u 12:12
Foto: Press

Na prvoj radionici servisa mojeRačun mališani su zadivili svojim znanjem o očuvanju okoliša i zaštiti šuma te su vrijedno naučili osnovne pojmove digitalizacije i digitalne pismenosti.

Nakon više stotina edukacija na temu digitalnog poslovanja, predavači servisa mojeRačun u utorak su održali možda najzanimljiviju radionicu dosad. U Dječjem vrtiću Trnsko, područnom objektu Kajzerica, održana je prva radionica „Digitalni svijet za zeleni planet“ za 18 predškolaca koji su pokazali da je zelena budućnost itekako moguća.

„Mališani su nas zadivili svojim znanjem o očuvanju okoliša i zaštiti šuma, vrijedno su naučili osnovne pojmove digitalizacije i digitalne pismenosti, igrali se i na kraju položili test znanja u interaktivnom kvizu koji smo im pripremili“, istaknula je Marta Radonić, web dizajnerica servisa mojeRačun.

Zanimljivo je kako je Marta, koja je i održala radionicu predškolskoj skupini Roda, kroz „Digitalni svijet za zeleni planet“ zapravo spojila svoje profesionalne kompetencije s obzirom na to da je apsolventica na Učiteljskom fakultetu s modulom informatika.

Što proizvodi kisik

„Radionica je produkt zajedničkog rada Odjela marketinga jer je slikovnicu koju smo poklonili djeci dizajnirala kolegica Simona Uzelac, a kao tim smo radili i na igrama kojima smo htjeli dodatno osvijestiti djecu o važnosti očuvanja šuma kako bi naš Planet ostao zelen“, rekla je Radonić.

Najzanimljivije od svega, otkriva predavačica, bile su naravno dječje interpretacije onoga što su naučili na radionici.

„Jedno dijete je na pitanje što proizvodi kisik, odgovorilo vjetar. Drugo je pak zaključilo kako diše u sebi, da ne bi trošilo kisik. Uz puno smijeha, svi su naučili da jedno stablo u jednoj godini proizvede dovoljno kisika za četveročlanu obitelj i zato su zasluženo dobili diplomu za izvanredan uspjeh i sjajne rezultate na radionici Digitalni svijet za zeleni planet“, naglasila je Marta Radonić iz servisa mojeRačun.

Zeleno gospodarstvo kao budućnost

Radionica, koja je premijeru imala u vrtiću Trnsko, od jeseni će se nastavit provoditi i na nacionalnoj razini i svojevrsni je nastavak na druge aktivnosti koje najveći informacijski posrednik provodi s ciljem promicanja digitalizacije, zaštite okoliša i društveno odgovornog poslovanja.

„Uz projekt Zeleni certifikat, koji je usmjeren je na promociju ekološki osviještenih kompanija koje digitalizacijom i društveno odgovornim poslovanjem ostvaruju izravan pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu te oznaku „Digitalno potpisujem“, koja je prerasla u svojevrstan pokret tvrtki i pojedinaca koji aktivno koriste napredni elektronički potpis, radionicama s najmlađima želimo dodatno ojačati digitalnu pismenost i važnost prelaska na zeleno gospodarstvo. Djeca u vrtiću već jako dobro znaju zašto je važno reciklirati i koliko svaki pojedinac može utjecati na smanjenje ekološkog otiska. To je ohrabrujuće i motivirajuće da nastavimo u istom smjeru“, zaključili su iz servisa mojeRačun.

Komentirajte prvi

New Report

Close