Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Presolili ste ručak? Ovih nekoliko trikova spasit će vašu juhu, varivo ili umak

Autor: Poslovni.hr
05. listopad 2022. u 10:33
Podijeli članak —
Foto: pixabay

Dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim.

Svima nam se barem jednom dogodilo da smo presolili jelo i zbog toga ga bacili ili ga pojeli na silu, iako je bilo neukusno i nezdravo.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim.

Svima nam se barem jednom dogodilo da smo presolili jelo i zbog toga ga bacili ili ga pojeli na silu, iako je bilo neukusno i nezdravo.

Dogodi li vam se to ponovo, evo nekoliko trikova uz pomoću kojih možete spasiti presoljeno jelo i ponovo ga učiniti ukusnim.

U slučaju da presolite juhu, gulaš, neko varivo, umak, a to su jela koja najčešće presolimo, u njih samo trebate dodati glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krumpir.

Te će namirnice pokupiti sol i vratiti vašem jelu normalan okus. Zanimljivo, naši stari su znali u razna presoljena jela ubacivati i oguljenu jabuku, koju jednom kada jelo bude pri kraju, samo izvadite i bacite. Ona će isto tako pokupiti višak soli, piše klik.

Prekomjerne soli možete se riješiti i dodavanjem vode. A ako je ima previše i jelo vam se čini razvodnjeno, dodajte nešto za zgušnjavanje, gustin ili škrob.

Autor: Poslovni.hr
05. listopad 2022. u 10:33
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close