Poznati stomatolog upozorava na jednu lošu naviku koje se trebamo kloniti

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2022. u 09:26
Foto: Pixabay

Započnite jutarnju njegu usne šupljine prije doručka.

Dr. Kami Hoss kaže kako neke uobičajene navike ustvari mogu biti jako štetne, a zdravlje zubi uvelike utječe na zdravlje cijelog organizma, piše Ordinacija.

“Statistika kaže kako danas velik broj ljudi ima izrazito nezdravu usnu šupljinu iako se čini da smo toliko napredovali da zubari ne bi trebali imati posla”, navodi Hoss, stomatolog iz San Diega. Ipak uz toliko bolesti desni danas, čini se da neke stvari treba mijenjati.

Karijes je danas poznat kao najveći problem na svijetu, kada je u pitanju zdravlje usne šupljine, stoji na stranicama Svjetske zdravstvene organizacije, a otkrivaju i kako oko 70 posto Amerikanaca ima neku bolest desni, a sve je to posljedica zanemarivanja zdravlja zubi.

Hoss savjetuje da na usnu šupljinu gledate kao na vrt s mnogo dobrih bakterija i onih loših kojih se treba riješiti baš kao i korova. “Da imate u vrtu korov, sigurno ne biste uzeli kiselinu i zalila ga, a upravo to radimo ustima kada ih zalijemo jakom vodicom za ispiranje koja ubije sve što u njima živa. Dolazi do katastrofe.”, navodi Hoss.

Hoss savjetuje da pratite ove savjete: 

Započnite jutarnju njegu usne šupljine prije doručka, ne nakon, jer što god pojeli u ustima se pretvara u kiselinu koja može oštetiti caklinu ako ju odmah isperete.

Nakon buđenja, koristite blagu tekućinu za ispiranje kako bi se obnovila pH kiselina u ustima i ispravno sav plak koji se nakupio tijekom noći.

Komentirajte prvi

New Report

Close